Dometesli bonfile

Bonfilelere arkalı önlü tuz ve karabiber serpelim. Tavaya tereyağını alıp eritelim. Bonfileleri hafifçe renk alana dek arkalı önlü kızartarak tavadan alıp yayvan bir tencereye dizelim...

Haberin Devamı

Malzemeler 4-5 kişilik
* Yarım kg. bonfile
* 3 orta boy domates
* 2 orta boy soğan
* 6-7 diş sarımsak
* 4-5 sivribiber
* 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
* 3 defne yaprağı
* 4 çorba kaşığı sıvı yağ
* Tuz, karabiber

Bonfilelere arkalı önlü tuz ve karabiber serpelim. Tavaya tereyağını alıp eritelim. Bonfileleri hafifçe renk alana dek arkalı önlü kızartarak tavadan alıp yayvan bir tencereye dizelim. Ayrı bir tavaya sıvı yağı alıp piyaz doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, doğranmış sivribiberleri, tuzu ve karabiberi ekleyerek 2-3 dakika daha kavuralım ve ateşten alıp bonfilelerin üzerine gezdirelim. Defne yapraklarını ilave edelim. Ağır ateşte ve kapaklı olarak bonfileler yumuşayana dek pişirerek defne yapraklarını çıkarıp servis yapalım.

Makarna Böreği
Malzemeler (6-7 kişilik)
* Yarım paket spagetti makarna
* 6 su bardağı su (makarnayı haşlamak için)
* 3/4 çay bardağı sıvı yağ
* 2 hazır yufka
* 3 yumurta
* 1 çay bardağı yoğurt 1100 gr. beyaz-peynir
* Yarım demet maydanoz
* Tuz

Suyu alıp kaynatalım. 2 çorba kaşığı sıvı yağı, tuzu ve makarnaları ekleyip diriliklerini kaybedene dek haşlayarak ateşten alalım ve suyunu süzelim. Yumurtaları, yoğurdu ve sıvı yağı çırpalım. Karışımın 2 çorba kaşığını ayıralım. Kalanını makarnaya ekleyelim. Ezilmiş peyniri ve kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştıralım. Margarinle yağlanmış fırın kabına 1 yufkanın kenarlarını dışa taşırarak serelim. Üzerine makarnayı boşaltıp yayalım. Diğer yufkayı makarnanın üzerine serelim. Ayırdığımız yumurtalı harcı yufkanın üzerine sürerek, önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Böreği fırından alıp dilimleyerek servis yapalım.

Mantar Çorbası
Malzemeler (4-5 kişilik)
* 1350 gr. mantar
* 1 su bardağı süt
* 1 kahve fincanı un
* 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (50 gr.)
* 3-4 su bardağı su
* 1/4 limon suyu
* Yarım demet dereotu

Mantarları ince uzun dilimler halinde kesip tencereye alalım. Mantarların üzerini 2 parmak aşacak kadar limon suyunu ve suyu ekleyerek yumuşayana dek haşlayalım. Bir tencereye tereyağını alıp eritelim. Unu katıp hafifçe sararana dek karıştırarak kavuralım. Sütü, suyu ve haşlanmış mantarları ekleyelim. Çorbayı pişirerek ateşten alalım. Üzerine dereotu serperek servis yapalım.

Revani
(7-8 kişilik)
* 8 yumurta
* Yarım su bardağı şeker
* 2 su bardağı un
* Yarım kahve fincanı irmik 11 paket kabartma tozu
* Hindistan cevizi

Şerbeti için:

* 4 su bardağı şeker
* 4 su bardağı su
* Yarım tatlı kaşığı limon suyu

Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Elenmiş unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım. Hamuru margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım ve 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı sönmüş fırında 5 dakika bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Tatlıyı dilimleyip üzerine hindistan cevizi serpelim.

Şerbeti için: Şekeri, suyu, limon suyunu 5 dakika kaynatıp ateşten alarak iyice soğulalım.

DİĞER YENİ YAZILAR