Gazete Vatan Logo

Emelilik bekleyenler için ne zaman emekli olabilirim uygulaması!

Emekli olacağı günü bekleyen vatandaşlar ne zaman emekli olabilirim uygulamasını kullanarak emekli olacakları tarihi sorgulayabilirler. Peki bu uygulama nasıl kullanılır? Detayları haberimizde.

Emelilik bekleyenler için ne zaman emekli olabilirim uygulaması!

Çalışan herkesin hayalidir bir an önce emekli olmak. Bu yüzden ne zaman emekli olacağını da merak eder. Sosyal Güvenlik Kurumunun sisteme koymuş olduğu ne zaman emekli olurum uygulaması emeklilik hesabınızı yapabilirsiniz. Yazının devamın da 4A,4B ve 4C için ayrı ayrı ne zaman emekli olabilirim uygulamasınıı anlattık. Bu bilgileri takip ederek ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

4A İçin Ne Zaman Emekli Olurum;

İlk olarak yapmanız gereken https://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresine tıklamak olacaktır. Bu linke tıkladığınız da sizden ilk olarak cinsiyet seçimini yapmanız istenecektir. Cinsiyet emekli olma yaşı için önemli bir faktördür. Çünkü kadın ve erkekte emeklilik yaşı farklıdır. Cinsiyetinizi seçtikten sonra doğum tarihinizi giriniz ve ardından hizmete başlama zamanınızı gün/ay/yıl olarak yazınız. Sağ kısımda yer alan maluliyet ve erken yaşlanma bölümünü kendinize uygun bir şekilde doldurunuz. Ardından SSK prim gün sayınızı doğru bir şekilde yazınız. Diğer sandıklara ait yatırdığınız prim varsa yazınız. Ardından askerlik/ sanatçı gün sayınızı giriniz. Daha sonra fiili gün sayınızı ve varsa yurtdışı gün sayınızı yazın. Son işlem olarak ise 3600 günün dolduğu zamanı yine gün/ay/yıl olarak yazınınız. Ardından gönder butonuna tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfadan SSK emeklilik zamanınız öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

4B İçin Ne Zaman Emekli Olabilirim;

BAĞ-KUR emeklilik zamanı sorgulama işlemi için https://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ bağlantı adresine tıklayınız. Açılan sayfadan emeklilik türünüzü tam yada kısmi seçeneklerinden size uygun olacak şekilde seçiniz ve ardından cinsiyetinizi seçiniz. Bir sonraki işlem olarak doğum tarihinizi giriniz. Özel durum bilgileriniz varsa uygun alanları doldurunuz. Buradan maluliyetiniz var mı sorusunu cevaplamanız istenecektir. Var ise Evet yok ise Hayır seçeneğini seçiniz. Eğer maluliyetiniz varsa maluliyet derecenizi yazınız. Erken yaşlanma durumu varsa seçeneklerden evet seçeneğini seçiniz. Bakıma muhtaç malül çocuğunuz varsa da kutucuğu işaretleyiniz. Son olarak ise yurt dışından mı emekli olacağınızı seçiniz. Ardından gönder butonuna tıklayarak açılan sayfadan ne zaman emekliolacağınızı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

4C İçin Ne Zaman Emekli Olabilirim;

Emekli Sandığı için sorgulama işlemini yapmak için öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ bağlantı adresine tıklayınız. Açılan sayfadan ilk olarak doğum tarihinizi giriniz ardından ise cinsiyetinizi seçiniz. Daha sonra 23.05.2002'e kadar olan ve yine aynı tarihten sonra ki 4A hizmetlerinizi griniz. Ardından başlangıç ve bitiş tarihlerinizi yazınız. Son olarak ise hizmet türünüzü seçiniz ve hesapla butonuna tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfadan 4C emeklilik zamanı hesaplama işleminizi gerçekleştirmiş olacaksınız.

E-Devlet Üzerinden Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulaması

E-Devlet üzeride bulunan kurum ve kuruluşlar ile ilgili tüm sorgulamalarımızı tek bir site üzerinden tek bir şifre ile yapabiliyoruz. Bu sorgulama işlemi için E-Devlet şifremizin olması gerekiyor. E-Devlet şifresi PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında alınabilmektedir. Şifrenizi aldıktan sonra tüm kurumlardan sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. E-Devlet bünyesinde bulunan kurumlardan biri de Sosyal Güvenlik Kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden ne zaman emekli olacağınızı sorgulayabilirsiniz. Bu sorgulama işlemi için yapmanız gereken işlem https://www.turkiye.gov.tr/sgk-ne-zaman-emekli-olabilirim bağlantı adresine tıklamak olacaktır. Bu adrese tıkladığınız da açılan sayfada n kimliğimi şimdi doğrula butonuna tıklayınız. Daha sonra buradan TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştiriniz. Son işlem olarak sisteme giriş yap adlı butona tıklayarak sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Erken Emeklilik

Meclisin gündemin de bulunan erken emeklilik yasa tasarısı kabul edildiği takdirde milyonlarca kişiye emeklilik yolu açılacaktır. Sigortası ve prim süresini doldurmuş olup yaş şartı nedeni ile emekli olamayan vatandaşlarımız için yasa teklifi meclise sunulmuştur. Bu düzenleme yapılırsa yaklaşık olarak 5 milyon kişi bu yasadan faydalanacak.

Haberin Devamı

Yasa çıkarsa, ilk aşamada 500 bin kişiye emeklilik yolu açılacak.Bu teklife göre 8 eylül 1999 dan önce sigortalı olanlar ve yine aynı tarihten sonra sigortalı olanlar bu kanun yürülüğe girdikten 1 yıl için bu tekliften yararlanabilmeleri için aşağıdaki şartları yerine getirmelidir;

Kadın 50, erkek 55 yaşını doldurmamış olmaması gerekir, kadının 20, erkeğin ise 25 yıldan beri sigortalı olması ve 5000 prim gününü doldurmuş olması gerekmektedir.

Kadınların 50 yaşını, erkeklerin 55 yaşını doldurmalarına bağlı olarak, kadınların 20 yıl erkeklerin ise 15 yıldan beri sigortalı olmuş olması ve en az 3600 gün malullük, yaşlılık ve ölüm primlerinin de yatırılmış olması şartlarını yerine getiriyor olmaları gerekmektedir.