Gazete Vatan Logo

Emekliye zam müjdesi! En düşüğü 2 bin 410 TL olacak

Milyonlarca emekli ve memur merakla bekliyordu. Rakamlar netleşmeye başladı. Kuruşu kuruşuna hesaplandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak zammı beklenti anketine göre yüzde 7.96 olacak. En düşük maaş esnafta 2 bin 36, SSK’lılarda ise 2 bin 410 liraya yükselecek. Peki, emekli maaşına yapılacak olan ocak zammı ile birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında ne kadar artış olacak? İşte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yeni yıl zammı ile ilgili merak ettiği detaylar...

Emekliye zam müjdesi! En düşüğü 2 bin 410 TL olacak

Emeklilerin Ocak zammı adım adım yaklaşıyor. Zam oranı için de enflasyon verileri yakından izleniyor.

2020'nin ikinci yarısında gerçekleşecek enflasyon oranında zam alacak SSK ve Bağ- Kur emeklileri artışı merakla beklerken, ipuçları da geliyor.

NASIL DEĞİŞECEK?

Merkez Bankası'nın Aralık ayı beklenti anketinde 2020 yılı enflasyon tahmini yüzde 14.18 çıktı. Bu tahmine göre; 2020'nin 6 aylık dönemindeki enflasyon, yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.96 olacak.

En düşük esnaf emeklisi aylığı tahmin gerçekleşirse bin 886 liradan 2 bin 36 liraya çıkacak.

2000'den önce emekli olan SSK'lılarda taban aylık da 2 bin 233 liradan 2 bin 410 liraya yükselecek. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 7.02 çıktı. Geriye sadece Aralık ayı verisi kaldı.

Bu veri de 4 Ocak'ta belli olacak. Emekliler zamlı maaşlarını Ocak ayı içerisinde cebine koyacak. (Takvim)