Gazete Vatan Logo

Emekliye yapılacak zam belli oldu

Milyonlarca emekliye ocak ayında yapılacak zam ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. Kurban Bayramın'da da bin lira ikramiye alacak olan emeklilerin beklediği haber geldi. Enflasyon oranlarına bağlı olarak Ocak ayında da yapılacak zam miktarları da netleşmeye başladı. İşte detaylar...

Emeklilerin Ocak ayında alacakları zam miktarı netleşmeye başladı. Temmuz ayında maaşlara yapılan zam ve iki bayramda alınan biner lira ikramiye sonucunda yüzleri gülen emekliler için Ocak zammı müjdesi haberleri de gelmeye başladı. Enflasyon oranlarına bağlı olarak alacağı zam miktarı netleşecek. SSK ve Bağ- Kur emeklileri, 2018'in ikinci yarısında gerçekleşecek olan enflasyon oranına göre maaşlarına zam alacaklar.

EN DÜŞÜK EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Geçtiğimiz Temmuz'da maaşları yüzde 9.17 artışla 85.79 ile 410,93 arasında değişen emeklilerin şuandaki enflasyon oranlarına bağlı olarak 39.52 ile 189.32 arasında zam almaları bekleniyor.

MEMURA YİNE FARK VAR!

Memur emeklilerine ise yüzde 4 toplu sözleşme zammı ve 2018'in ikinci yarısında enflasyon yüzde 3.5'i aşarsa fark yansıtılacak. Merkez Bankası'nın önceki gün açıkladığı enflasyon tahmini, Ocak zamlarının ipuçlarını verdi. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, enflasyonun yıl sonunda orta noktası yüzde 13.4 olmak üzere yüzde 12.5-14.3 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

SSK VE BAĞ- KUR EMEKLİLERİ OCAK ZAMMI BELLİ OLDU

Bu tahmin gerçekleşirse, 2018'in ikinci yarısında enflasyon yüzde 3.87 olacak. Yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 3.87 olarak gerçekleşecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli aylığı bin 21 lira 39 kuruştan bin 60 lira 91 kuruşa, en yüksek maaş da 4 bin 892 lira 19 kuruştan 5 bin 81 lira 51 kuruşa çıkacak.

Memur emeklileri ise bu tahmin gerçekleşirse, yüzde 0.37 enflasyon farkı alacak. Böylece Ocak zammı yüzde 4.37'ye ulaşacak. 2018'in ikinci yarısında gerçekleşecek enflasyona göre emeklilerin zam oranı artabilecek ya da azalabilecek.