Gazete Vatan Logo

Emekliye her bayram maaş Karadeniz’e fındık borsası

CHP Genel BaşkanıKılıçdaroğlu, emeklilere “Bayramlarda birer maaş vereceğim” sözünün ardından, Karadenizlilere de “Dünya fındık borsasını kurmazsam siyaseti bırakacağım” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’in Bayraklı ilçesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi tarafından yapılan Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nun açılış törenine katıldı.

İzmir’den adaylık teklifi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’den aday olmasını isteyerek, “Cumhuriyetin kalesinden aday olmanızı istiyoruz. Sizi İzmir milletvekili olmaya davet ediyoruz” dedi. Teklif için teşekkür eden Kılıçdaroğlu, “İzmir’den aday olmak bizim için şereftir ve onurdur. Elbette bunu yetkili organlarımızla görüşeceğiz. Hepinize yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Asla ve asla umutsuz olmayacağız. Mustafa Kemal’in askerlerine umutsuzluk yakışmaz” dedi.

Kadınlara öncelik sözü

Kılıçdaroğlu konuşmasında AK Parti’nin politikalarını eleştirirken, kendisi için 4 yıl için oy istedi şunları söyledi: “AKP adaletten nasibini almamış bir partidir AKP’nin temel özelliği yoksulluğu yönetmektir, yoksulluğu bitirmek değil. Bizim özelliğimiz ise yoksulluğu tarihe gömmektir. Devletin elinde bir sopa olarak ortaya çıkan bir organ olmadığı, üniversitelerinde her düşüncenin dile getirildiği bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Hiçbir parti önseçim yapamaz biz 56 ilde önseçim yapıyoruz. Birinci sıralarda kadın adaylar olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yönetiminde CHP iktidarında çalışanların en az yüzde 70’i kadın olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan CHP iktidarında 40 yaşın üstünde kimse olmayacak, tamamen gençler olacak.”

Haberin Devamı

‘Parayı bulmayı bilirim’
“Emekliler yine size sesleniyorum” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Zor şartlarda yaşadığınız zor geçindiğinizi biliyorum. Benim namus sözümdür, CHP iktidarında ramazan ve kurban bayramlarında size birer maaş ikramiye vereceğiz. ’Parayı nereden bulacaksınız’ diyorlar. Eski hesap uzmanıyım. Para nasıl bulunur nasıl harcanır iyi bilirim. Temiz siyaset düzgün siyaset için para sorun değildir. Parayı nereye harcayacaksınız önemli olan o. Biz cebimiz için çalışmayacağız. Sizin için çalışacağız.”
‘Siyaseti bırakırım...’
Kılıçdaroğlu İzmir’e gitmeden önce dün Bakırköy Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde Karadeniz sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu Karadenizlilerden oy istedi ve “İstanbul’dan Karadenizliler’in önünde bütün Karadeniz’e söz veriyorum; 4 yılın içinde dünya fındık borsasını Karadeniz’de kurmazsam siyaseti bırakacağım. Açık ve net. Dünyada bir numara olacaksınız, fiyatını başkaları belirleyecek. 4 yıllık bir yetki istiyorum sizden, 4 yıl, öyle uzun uzun değil. Bakarsınız, denersiniz, görürsünüz” dedi.

Haberin Devamı