Gazete Vatan Logo

Emekliye en az 255 TL

Temmuz'da maaşları artan emeklilere müjde. Milyonlarca memur emeklisine Ocak'ta yüzde 4 zam ve enflasyon farkı yansıtılacak. Tahminlere göre fark yüzde 7.59'a ulaşabilecek.

Emekliye en az 255 TL

Emeklilerin Ocak zammı adım adım yaklaşıyor. Ocak'ta memur emeklilerine çifte zam verilmesi kesinleşti.

Milyonlarca memur emeklisi toplu sözleşmede kararlaştırılan yüzde 4'lük artışa ilaveten, 2018'in ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon yüzde 3.5'lik Temmuz zammını aşacağı için fark alacak.

2018'in ikinci yarısındaki enflasyon oranının yüzde 3.5'i aşan kısmı memur emeklilerinin alacağı farkı gösterecek. Türkiye İstatistik Kurumu, Temmuz-Kasım enflasyonunu yüzde 10.64 olarak açıkladı.

Yani 5 aylık veriye göre, memur emeklilerine yüzde 7.14 enflasyon farkı oluşmuş durumda. Aralık enflasyonuna göre fark artacak ya da azalacak.

Enflasyon tahminleri Ocak'ta farkın ne kadar olabileceğinin ipuçlarını veriyor. Yeni Ekonomi Programı'ndaki enflasyon tahminine göre memur emeklilerinin alacağı fark yüzde 7.15 olabilecek.

Merkez Bankası'nın beklenti anketindeki tahmin ise farkın yüzde 7.59'a çıkabileceğini gösteriyor. Buna göre memur emeklileri Ocak'ta yüzde 4 zam yüzde 7.59 enflasyon farkı alabilecek.

Haberin Devamı

Halen en düşük memur emeklisi aylığı 2 bin 149 lira 87 kuruş. Bu maaş, tahminlere göre 245,86 lira artışla 2 bin 395 lira 73 kuruş ya da 255,7 lira artışla 2 bin 405 lira 57 kuruş olabilecek. Kesin oran ise 3 Ocak'ta ortaya çıkacak.

FARK YATIRILACAK

Memur emeklileri maaşlarını her ayın 1'i ile 5'i arasında alıyor. Ancak zam oranı için 3 Ocak'taki enflasyon verileri bekleneceğinden, maaşlar ayın başında artış yansıtılmadan yatırılacak.

Hesaplanan zam farkı, ay içerisinde SGK tarafından açıklanacak tarihte emeklilere ödenecek.

TABLOYA BAK, MAAŞINI ÖĞREN

Memur emeklilerinin yeni maaşları şu ana kadar gerçekleşen verilere ve enflasyon tahminlerine göre kuruşu kuruşuna hesaplandı. (Takvim)