Gazete Vatan Logo

Emekliye çifte kazanç! Bağ-Kur emeklilerinin zamlı maaşı ne zaman ödenecek?

Bağ-Kur emeklileri gün sayıyordu. Zamlı maaş ve bayram ikramiyesi ödemelerinde sıra Bağ-Kur emeklilerine geldi. Esnaf emeklilerinin hesabına en az 2 bin 886 lira yatırılırken, memur emeklileri de ödemeler için hesaplarını kontrol ediyor. İşte emeklilerin merak ettiği tüm detaylar...

Emekliye çifte kazanç! Bağ-Kur emeklilerinin zamlı maaşı ne zaman ödenecek?

Emeklilere zamlı maaş ve Kurban Bayramı ikramiyesi ödemeleri sürüyor. SSK emeklilerinin ödemelerinde sona gelinirken, sıra Bağ-Kur'lulara geldi.

Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5.75 zamlı maaşları ve bayram ikramiyeleri ödenmeye başladı. Ödemeler, 28 Temmuz'da tamamlanacak. Temmuz zammıyla birlikte en düşük Bağ-Kur esnaf emeklisi aylığı ek ödeme dahil bin 784 liradan bin 886 liraya yükseldi. Yani esnaf emeklilerinin hesabına en az bin 886 lira maaş ve bin lira bayram ikramiyesi yatırılıyor.

MEMURA 3'LÜ ÖDEME

Memur emeklileri de ödemeler için gün sayıyor. 28-29 Temmuz, memur emeklilerinin kazanç tarihleri olacak. Memur emeklileri bu tarihte Temmuz ayı zam farkı, bayram ikramiyesi ve Ağustos ayı maaşını hesabında görecek.

Bu ayın başında maaşını zamsız olarak alan memur emeklilerinin Ağustos ayı maaşları da Kurban Bayramı nedeniyle erkene çekildi.

Bayram ikramiyesi ödemesinden, bu ay emekli ya da ölüm aylığı bağlananlar da yararlanabiliyor. Ölüm aylığı alanlara, aylık oranında ödeme yapılıyor. (Takvim)

Haberin Devamı