Gazete Vatan Logo

Emekliye 3 zam birden

Emekliye 3 zam birden

Hükümet bu yıl hayata geçirdiği ekstra zam düzenlemeleriyle emeklilerin yüzünü güldürdü. 2016'da hem tüm emekliler hem de yıl içinde SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olacaklar 3 zam alacak. Emekli esnaf ayrıca bir artışa daha kavuşacak.

2016, Hükümet'in hayata geçirdiği düzenlemeler sayesinde emekliler için zam yılı oldu. Bu yıl hem tüm emekliler hem de 2016 içinde SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olacaklar 3 zam alacak. Emekli olup Bağ-Kur kapsamında çalışanlar ekstra bir artışa daha kavuşacak.

SSK ve BAĞ-KUR EMEKLİLERİ:

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu yıl Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon zammı alacaktı. Hükümet'in çıkardığı yasa sayesinde, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ekstra 100 liralık seyyanen artışa kavuştu. Bu ay tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına yüzde 3.86 enflasyon zammı ve 100 liralık seyyanen artış yansıtıldı. SSK ve Bağ- Kur emeklileri, bu yılın üçüncü zammını da Temmuz ayında alacak. Temmuz'da maaşlarda bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam yapılacak. Bu zammın oranı da 4 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklayacağı enflasyon verileriyle belli olacak.

Haberin Devamı

EMEKLİ ADAYLARI:

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin bu yıl alacağı 3 zamdan, emekli adayları da yararlanabilecek. Bu yıl içinde SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olacaklar, aynı zamları alacak. Temmuz'a kadar olan dönemde emekli aylığı bağlanacak kişinin, önce Ocak 2016 itibariyle aylık tutarı hesaplanacak. Buna da Ocak'taki yüzde 3.86 enflasyon zammı ve 100 lira seyyanen artış eklenerek maaş bağlanacak. Bu emekli, maaşı bağlandıktan sonra yapılacak Temmuz'daki enflasyon zammını da alacak. Temmuz'dan sonra emekli aylığı bağlanacak kişinin de önce Ocak 2016 itibariyle aylık tutarı hesaplanacak. Buna da Ocak'taki yüzde 3.86 enflasyon zammı ve 100 lira artış ile Temmuz'daki enflasyon zammı eklenerek maaş ödenecek.

MEMUR EMEKLİLERİ:

Yaklaşık 2 milyon memur emeklisi de bu yıl 3 zam alacak. Memur emeklilerinin zamları, geçtiğimiz Ağustos ayında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde belirlenmişti. Bu kapsamda Eylül'de ortalama 100 lira zam alan memur emeklilerinin maaşları, bu ay da yüzde 6 (toplu sözleşme zammı) + yüzde 0.90 (enflasyon farkı) artırıldı. Böylece bu ay çifte zamdan yararlanan memur emeklileri, bu yılın üçüncü zammını da Temmuz'da alacak. Toplu sözleşme kapsamında memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 5 zam yapılacak. Ayrıca oluşursa enflasyon farkı da yatırılacak.

Haberin Devamı

İŞ KURAN EMEKLİ:

Tüm bu zamların yanı sıra, emekli olup Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam edenlere ekstra bir artış daha yolda. Meclis'te görüşülen düzenleme ile bu emeklilerin maaşından yapılan yüzde 10'luk kesinti kaldırılacak. Böylece emekli olup kendi işini kuran emekliler, kesintinin kaldırılması yoluyla gelir artışı elde edecek. Çalışan emeklilerin bu zamma, Şubat'ta kavuşması bekleniyor. (TAKVİM)