Gazete Vatan Logo

Emeklinin maaşından habersiz kömür kesintisi

İZMİR’in Tire İlçesi’nde yaşayan 56 yaşındaki Ahmet Özgen, maaşından haberi olmadan bir firma tarafından ’taksitli kömür’ aldığı gerekçesiyle kesinti yapıldığını öne sürdü. Benzer şekilde başka emeklilerin de maaşından kesinti yapıldığını öğrendiğini söyleyen Özgen, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Emeklinin maaşından habersiz kömür kesintisi

Evli ve üç çocuk sahibi işçi emeklisi Ahmet Özgen, maaşından otomatik kesilen kredi taksidinin ödenmediğini öğrenince bankaya başvurdu. Maaşından kesinti olduğunu bu nedenle bakiyesinin ödemelere yetmediğini öğrenen Özgen, nedenini öğrenebilmek amacıyla SGK’ya başvurdu. Geçen ay özel bir firmadan, 540.96 liraya 6 taksitle kömür aldığı için kesintinin yapıldığını, bu nedenle her ay 90.16 liranın hesabından alındığını öğrenen Özgen, böyle bir alışveriş yapmadığını belirterek savcılığa başvurdu.

Emekliye ayrıldıktan sonra çeşitli bankalardan 5 ayrı kredi kullandığını ve emekli maaşının tamamının kredi geri ödemelerine gittiğini anlatan Özgen, "Bu ay yapılan kömür kesintisi nedeniyle banka kredilerimin bir kısmının ödenmediğini anladım. Sözde, borçlu olduğum kömür firmasıyla nisan ve mayıs aylarında anlaşma yapmışım. SGK’ya giderek, bugüne kadar hiçbir firmadan taksitle kömür almadığımı söyledim. Emekli derneklerini de üye değilim. Büyük bir ihtimalle dolandırıldığımı belirten yetkililer, bana SGK’ya dilekçeyle başvurarak gelecek yanıtın ardından Tire Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmamı tavsiye etti. Şimdi yazışmaların sonucunun bekliyorum. Banka kredilerimin bir kısmını almadığım kömür taksidi yüzünden ödeyemediğim için faiz ödemek zorunda kalacağım. 4 kişilik ailemi geçindirmek için gece gündüz geçici işlerde çalışıyorum. Buna rağmen benim gibi emeklilerin kanını emen bu asalakların peşini bırakmayacağım" diye konuştu.

Haberin Devamı