Gazete Vatan Logo

Emeklilikte yaşa takılanlara müjde

Emeklilikte yaşa takılanlara müjde

AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Şentop, Ordu Alankentliler Derneği'ni ziyaret etti. Burada emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili sorulan soruya Şentop, “Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bakanlıkta bir çalışma var. Ama bunun çok zor olduğunu ifade edeyim” şeklinde konuştu.

AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Şentop, Bağcılar’da bulunan Ordu Alankentliler Derneği’ni ziyaret etti. Burada 1 Kasım seçimlerini değerlendiren Şentop, 7 Haziran’da milletvekillerinin seçildiğini söyleyerek, “Ama hükümeti tek başına kuracak bir parti olmadı. Bu sistemde, halk parlamentoyu seçiyor. Parlamento içinden hükümet çıkıyor. Bu sistem halka hükümet seçme imkânı vermiyor. 7 Haziran’da hükümet çıkmadı. Ama biz Bahçeli’nin yaptığı gibi kenara çekilmedik. Görüşmeler yaptık. Ancak Koalisyon çabalarımız sonuçsuz kaldı. 45 günde hükümet kuramadık. 1 Kasım’ın ana maksadı hükümet çıkarmak” dedi.

Çıkacak hükümetin tek parti çoğunluğuna dayalı bir hükümet olması gerektiğini söyleyerek, “Bu da AK Parti hükümetiyle olur. Tek parti çoğunluğuna dayalı hükümetler döneminde ülkemiz gelişmiş. Dünyada, Avrupa’da, Amerika’daki ekonomik gelişmelere bakıldığında önümüzdeki dönemde ciddi bir sıkıntı yaşanacağı gözüküyor. Bu dönemde ülkede, fikir birliğine sahip, hızla karar alabilen ve o kararların arkasında durabilen bir hükümet olmalı. Güçlü bir hükümet oluşturacak desteğe ihtiyacımız var“ dedi.

Haberin Devamı

AK Partili Şentop, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir çalışmanın olup olmadığının sorulması üzerine, “Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir çalışma var mı? Aslında bakanlıkta çalışma var. Yapabilir miyiz? Yapamaz mıyız meselesine gelince bunun çok zor olduğunu ifade edeyim. Çok maliyetli olduğunu ifade edeyim” şeklinde cevapladı.