Gazete Vatan Logo

Emeklilik tarihini öğrenmek için Ne Zaman Olurum uygulamasını kullanabilirsiniz!

Emekli olacağı tarihi çalışma hayatındaki her insan merak eder. Bunun için de artık ne zaman emekli olurum uygulaması kullanılmaktadır. Bu uygulamayı nasıl kullanacağınızı öğrenmek için haberimizi okuyunuz.

Emeklilik tarihini öğrenmek için Ne Zaman Olurum uygulamasını kullanabilirsiniz!

Çalıştığımız süre boyunca hep emekli olmanın hayalini kurar ve bu doğrultuda sürekli olarak belli kurumlara prim yatırırız. Yatırdığımız primler belli bir miktara ve belli bir güne gelidiği zaman ise artık emekli olmaya hak kazanırız. Sizlerde ne zaman emekli olacağınızı merak ediyor ve bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. Biz sizlere bu haberimizde ne zaman emekli olurum hakkında bilgi vereceğiz. bu konu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak ve ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek istiyorsanız haberimizi okuyabilir ve haberimizde yer alan adımları izleyebilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Ne Zaman Emekli Olurum ?

Ne zaman emekli olurum uygulamasından yararlanmak için ilk olarak hangi kuruma bağlı şekilde prim yatırdığınız iyi bilmeniz gerekmektedir. Çünkü ne zaman emekli olurum uygulaması bağlı olduğunuz kuruma göre farklılık göstermektedir. Biz sizlere her kurum için ne zaman emekli olurum uygulamasının nasıl işlediğini anlatacağız. Sizde SSK yani 4A, BAĞ-KUR yani 4B ya da Emekli Sandığı yani 4C kapsamında prim yatırmış ve ne zaman emekli olacağınız merak ediyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK yani 4A Ne Zaman Emekli Olurum ?

Sizde SSK’ ya yani 4A’ ya bağlı olarak prim yatırmış ve ne zaman emekli olacağınızı merak ediyorsanız ilk olarak http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Daha sonra ise açılacak olan sayfada 4A ne zaman emekli olurum sayfası karşına çıkacaktır.

Bu sayfada yer alan “ doğum tarihi “ , “ işe giriş tarihi “, “ ilk tescil tarihi “ ve “ prim günleri “ yazan alanları eksiksiz bir şekilde doldurunuz.

Bu işlemi de yaptıktan sonra artık sizde SSK yani 4A ne zaman emekli olurum hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

BAĞ-KUR yani 4B Ne Zaman Emekli Olurum ?

Sizde BAĞ-KUR yani 4B ne zaman emekli olurum uygulamasından yararlanmak istiyorsanız ilk olarak yapmanız gereken http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapmak olacaktır.

Haberin Devamı

Daha sonra ise açılacak olan sayfada 4B ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmanız gerekmektedir.

Bu alana giriş yaptıktan sonra bir sonraki adımda yapmanız gereken ise sizden istenilen bilgileri eksiksiz olarak ilgili alanlara girmeniz gerekmektedir. Sizden istenilen bilgiler ise “ emeklilik türü “, “ cinsiyet “, “ doğum tarihi “, “ maluliyet durumu “, “ maluliyet derecesi “, “ erken yaşlanma “ ve var ise “ bakıma muhtaç malül çocuk “ varsa bu bilgileri de ilgili alanlara eksiksiz ve doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir.

Tüm bu işlemleri eksiksiz olarak yerine getirdikten sonra ise artık son olarak “ tamam “ butonuna basarak sorgulama işlemini yerine getirmiş olursunuz.

Emekli Sandığı yani 4C Ne Zaman Emekli Olurum ?

Sizde Emekli Sandığı’ na bağlı olarak ne zaman emekli olacağınızı merak ediyorsanız aşağıda yer alan adımları sırası ile izleminiz gerekmektedir. Bu adımları izledikten sonra artık sizde ne zaman emekli olurum hakkınd bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Emekli Sandığı yani 4C ne zaman emekli olurum işlemini yerine getirmek için ilk olarak http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra ise açılacak olan sayfada yapmanız gereken 4C ne zaman emekli olurum başlığını bulmak olacaktır. Bu başlığa tıklayınız.

Daha sonraki adımda ise ilgili alanlara “ doğum tarihi “, “ cinsiyet “ ve “ hizmete başlangıç ve bitiş tarihini ilgili alanlara giriniz. Bu işlemi de yerine getirdikten sonra son olarak tamam butonuna basarak sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Erken Emeklilik

Bazı durum ve şartları sağladığınız zaman erken emeklilik uygulamasından yararlanabilirsiniz. Sizde erken emeklilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizn bu bölümünde yer alan bilgilerden yararlanabilirsiniz. Erken emeklilik ise iki farklı şekilde ortaya çıkmaktadır. Bunlardan ilki malulen emeklilik iken diğeri ise erken emeklilik yani vergi indirimi hakkı ile emekliliktir. Biz sizlere bu iki konu hakkında bilgi vereceğiz.

Haberin Devamı

Malulen emekli olmak içinse bazı şartları yerine getirmek gerekmektedir. Bu şartları ise şu şekilde sıralayabiliriz.

En az 10 yıl sigortalı çalışmış olmak

1800 gün prim yatırmış olmak ya da % 60 üzerinden bir çalışma engeli olduğunu raporla kanıtlamak

Bunun yanında rapor aldığı zaman % 59 çalışma engeli olan birinin rahatsızlığı artmış ve % 60 ‘ ın üzerine çıkmışsa bu kişilerde malulen emeklilikten yararlanabilirler.

Vergi İndirim Hakkı İle Erken Emeklilik

Vergi indirimi ile erken emekli olmak istiyorsanız malulen emeklilikte olduğu gibi bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu şartları şu şekilde sıralayabiliriz.

İş hayatına engelli olarak başlamamış ve malulen emekli olamayan kişilerin çalışma gücü kaybı oranı raporlarda % 59’ un altında olmalıdır.

SGK kanununa göre vergi indirim hakkı ile emekli olamaya hak kazana kişiler gün ve prim şartlarını yerine getirdikten sonra tekrar rapor almaları gerekmektedir. Bu raporda ise eğer çalışma gücü kaybınız % 40 ve üzeri ise vergi indirmi ile erkem emekli olabilirler.