Gazete Vatan Logo

Emeklilik Sorgulama Ve Ne Zamana Emekli Olabilirim Uygulaması

Emekliliğinize ne kadar kaldı? Emeklilik sorgulama sayfasında formu doldurarak emeklilik sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olabilirim sorgulama ile birlikte sorunuza yanıt da bulabilirsiniz.

Emekli olmak için uzun süre çalışmanın yanında kişilerin sigorta ödemelerinin de yapılması gerekmektedir. Yapılacak olan ödemeler ile birlikte gerekli şartların sağlanması sonrasında kişilerin emeklilik için başvuru yapması ve başvuru sonucunu beklemesi gerekir. Eğer kişinin sigorta hesabında herhangi bir sorun bulunmuyorsa, gerekli kurumlar tarafından yapılacak olan incelemeler sonucunda herhangi bir sorun bulunamayacağı için emekliliği onay verilecektir.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ

SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Ne zaman emekli olabilirim sorgulama yaparak bu konuda gerekli şartları sağlayıp sağlamadığınızı öğrenebilirsiniz bu bakımdan emeklilik dönemi yaklaşan ya da emeklilik için başvuru yapacak olan kişilerin işlemlerini daha da hızlandırmak için online olarak sunulan emeklilik sorgulama hizmetinden yararlanması yeterli olacaktır. İlgili emeklilik sorgulama hizmetinde sizden gerekli bilgiler istenmekte ve sonrasında bilgilerinizi doğrultusunda emekli olup olmayacağınız görüntülenmektedir. Bu bakımdan emeklilik sorgulama hizmeti, emeklilik konusunda başvuracağınız en önemli resmi kaynak durumundadır.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olabilirim sorgulama yapabilmemiz için SGK tarafından özel ne zaman emekli olurum uygulaması oluşturulmuştur. Uygulama sayfasına giriş yaptığınızda sistemtarafından sizden istenen bilgileri girebileceğiniz alanlar açılacaktır. Alanlara detaylı prim bilgilerinizi ve kimlik bilgilerinizi girmeniz ile birlikte hesaplama yapabilmeniz mümkün olacaktır. Hesapla butonuna tıklananız ile birlikte emeklilik sorgulama yapılacak ve bilgiler açılacak olan yeni sayfada yayınlanacaktır.

Ne zaman emekli olabilirim sorgulama sonuçları üzerinden sizler de emekliliğiniz için inceleme yapabilirsiniz. İnceleme yapma konusunda detaylı bilgiler sunulduğu için prim bilgisinden emeklilik tarihine kadar tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Sadece emeklilik başvuru için değil, ne zaman emekli olacağını öğrenmek isteyenler de emeklilik sorgulama yapabilir.

Haberin Devamı

Emeklilik sorgulama sonrasında alacağınız bilgilerdeki en önemli durum, belirtilen tarihlerin sigortanın sürekli ödenme ihtimali üzerinden hesaplanmasıdır. Bu bakımdan yapacağınız hesaplama sonrasında emekliliğinizin belirtilen tarihte gerçekleşmesini istiyorsanız, sigortanızda herhangi bir aksama olmaması ve prim ödemelerinizin düzenli yapılması gerekir. Aksi halde tarihlerde gecikme yaşanacaktır