Gazete Vatan Logo

Emeklilik Sorgulama SGK Emeklilik Şartları

Emekli olmak için emeklilik şartları nelerdir? SGK emeklilik şartları arasında kademeler neye göre belirlenir? Ne zaman emekli olacağınızı emeklilik sorgulama yazımız ile öğrenebilirsiniz.

Emeklilik Sorgulama SGK Emeklilik Şartları

SGK üzerinden emekli olmak isteyen kişilerin, emeklilik şartları doğrultusunda emeklilik sorgulama işlemleri başlatılmaktadır. Gerekli şartları sağlayan kişilerin online olarak yapacağı başvuru sonrasında emekli olabilmesi için kurum üzerinden gerekli işlemler başlatılmaktadır. Bu bakımdan kişilerin ilk olarak yapması gereken emekli olmak için gerekli şartları sağlamaktır.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN DÖKÜMÜ

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM

EMEKLİLİK SORGULAMA

Emekli şartları olarak SGK tarafından yapılan resmi düzenlemelerde; prim, yaş ve hizmet süresi gibi kriterler getirilmiştir. Kişilerin tüm şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Aksi halde SGK emekli olabilmesi mümkün olmayacaktır. SGK üzerinden emeklilik için prim eksiğinde borçlanma yoluna gidilebilmektedir. Bu borçlanma yolu ile birlikte, eksik olan primler tamamlanarak emeklilik için beklemeye gerek kalmadan, emekli olabilmektedir. Fakat prim dışındaki kriterler için eksiğiniz bulunuyorsa, yapmanız gereken yaşa girene kadar beklemek ya da hizmet süresini tamamlamak için çalışmaya devam etmektir.

Haberin Devamı

Emeklilik şartları herkes için farklıdır. Kişilerin sigorta durumlarına göre kesin emeklilik şartlarından söz etmek mümkün değilken, kişiler ne zaman emekli olacağını öğrenebilmektedir. Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek için online olarak yapacağınız sorgulama yeterli olacaktır. Yapacağınız ne zaman emekli olurum sorgulaması ile birlikte, emeklilik şartları hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamasında, kişilerin hangi emekli şartları üzerinden emekli olacağı da belirtilmektedir. Üstelik emeklilik tarihinizin de hesaplanması ile ne zaman emekli olacağınızı da belirtilen uygulama ile birlikte öğrenebilirsiniz. Emeklilik tarihi ile birlikte, kişilerin kaç yaşına gelince emekli olacağı, kaç yıllık hizmet süresini tamamlanması gerektiği ve prim konusunda ne kadar daha primin doldurulması gerektiği belirtilecektir. Bu bakımdan emekliliğiniz konusunda merak ettiklerinizi belirtilen sorgulamayı yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olurum uygulamasında SGK üzerinden sigortası bulunan tüm vatandaşların yararlanması mümkündür. Yapacağınız sorgulama ile birlikte, belirtilen bilgilere ulaşabilir ve emekliliğinize dair bilgi sağlayabilirsiniz.