Gazete Vatan Logo

Emeklilik Şartları İçin Ne Zaman Emekli Olabilirim Uygulamasını Kullanabilirsiniz

Emeklilik şartları nelerdir? Ne zaman emekli olacaksınız? Emeklilik hesaplama ve ne zaman emekli olurum uygulaması ile emeklilik şartları detayları haberimizde.

Emekli olmak isteyenlerin yaşadığı en büyük sorunlardan birisi, ne zaman emekli olacağını bilmemesidir. SGK tarafından devlet eli ile yapılan değişiklikler ile birlikte emeklilik konusunda bir takım kriterler getirilirken, emeklilik şartları kademeli bir şekilde hazırlanmıştır. Bu bakımdan kişilerin emekli olmak için hangi emeklilik şartları yerine getirmesi gerektiğini bu kademeli tablo üzerinden öğrenmesi gerekmektedir. Kurumun kurulduğu günden itibaren çeşitli düzenlemeler yapılarak son hali verilen emeklilik şartlarında kademeli emeklilik tablosu, 1999 yılından itibaren başlamaktadır.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA

Bu tarihten önce sigorta başlangıcı yapılan kişilerin hepsi tek bir kriter üzerinden emekli olma şansına sahip olurken, 1999 yılından itibaren kademli bir şekilde emeklilik şartları oluşturulmuştur. Bu tarihten sonraki her yılda emeklilik şartları olarak prim ve emeklilik yaşı artmaktadır. Bu bakımdan 1999 öncesinde işe giriş yapanlar, 1999 sonrasında işe giriş yapanlara göre daha uygun ve makul emeklilik şartları üzerinden emekli olma şansına sahiptir.

Haberin Devamı

Emeklilik şartları konusunda detaylı bilgi almak isteyenlerin kapsamlı bir şekilde hazırlanmış olan ve SGK sitesinde yayınlanan kademeli emeklilik tablosundan yararlanabileceği gibi SGK tarafından hazırlanan uygulamalar üzerinden de sorgulama yaparak bilgi alması mümkündür. Bu bakımdan yapmanız gereken işlemler için pek çok seçenek sunulmuş durumdadır. İstediğinizi seçebilmeniz ve istediğiniz site, uygulama üzerinden işlem yapmanız mümkündür.

Bu konuda özellikle emeklilik şartları bilgisine ulaşmak isteyenlerin SGK tarafından oluşturulmuş olan ne zaman emekli olurum uygulamasından yararlanması çok yararlı olacaktır. İlgili uygulama üzerinden yapacağınız işlemlerde, emekliliğinize dair tüm detaylar sistem tarafından size iletilmektedir. Bu bakımdan zorlanmadan ve herhangi bir hesaplama yapmadan form üzerinden bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

İlgili uygulamada yer alan formunuzu doldurduktan sonra ne zaman emekli olacağınızdan ne kadar eksik priminizolduğunun, kaç yaşında emeklilik başvuru yapabileceğinizi öğrenebileceksiniz. Böylece emekliliğinize dair aklınızda herhangi bir soru işareti kalmayacak.

Haberin Devamı