Gazete Vatan Logo

Emeklilik maaşı nasıl hesaplanır? Emekli maaşı hesaplama robotu

Vatandaşlar, uzun çalışma hayatından sonra emekliye ayrılıp biraz olsun rahat edecekleri günü iple çekiyor. Ancak emeklilik kişinin gelirinde düşüşe sebep olduğu için, vatandaşlar emekli olduklarında tam olarak ne kadar maaş alacaklarını merak ediyor. Emeklilik maaşı hesaplama robotu ise ne kadar emekli maaşı alacağım diye düşünenlerin imdadına koşuyor. İşte emekli maaşı hesaplamak için en kolay yol!

Emeklilik maaşı nasıl hesaplanır? Emekli maaşı hesaplama robotu

Emeklilik yorucu iş hayatından sonra kişiye biraz olsun nefes alma imkanı sunan bir dönem. Vatandaşlar da emeklilik günlerini daha rahat geçirebilmenin hayalini kuruyor. Emekli olduklarında alacakları parayı merak eden vatandaşlar, emekli maaşı hesaplamak için araştırma yapıyor.

4C ÇALIŞANLARI EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK)'nın, 4C(Kamu Çalışanları) için ikramiye ve maaş hesaplama uygulaması bulunuyor. Kişinin hesap yapabilmesi için; derece, kademe, hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı gibi bilgiler girilerek hesaplama yapılabiliyor.

4C KAMU ÇALIŞANLARI EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

4A ÇALIŞANLARI İÇİN EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

4A çalışanlar için ise T.C. kimlik no, SSK sicil no, baba adı, nüfus ili ve doğum tarihi ile sorgulama yapılabiliyor.

4A ÇALIŞANLAR İÇİN EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

4B (BAĞ-KUR) ÇALIŞANLARI İÇİN EMEKLİ AYLIĞI HESAPLAMA

Bağ-Kur çalışanları ise emekli aylıklarını hesaplamak için e-devlet üzerinden giriş yaparak hizmet dökümü sayfasında yer alan 4B emekli maaşı hesaplama linkine tıklayarak hesap yapabiliyorlar.

Haberin Devamı