Gazete Vatan Logo

Emeklilik günü nasıl hesaplanır? Ne zaman emekli olurum?

Ne zaman emekli olurum sorusu artık cevapsız soru olmaktan çıktı. Ne zaman emekli olabileceğinizi SGK’ya bağlı hizmetler yardımıyla hesaplayabiliyorsunuz. Ne zaman emekli olurum sorusuna yazımız aracılığıyla cevap bulabileceksiniz

Emeklilik günü nasıl hesaplanır? Ne zaman emekli olurum?

Sosyal Güvenlik Kurumunun en önemli hizmetlerinden birisi vatandaşların sosyal güvencelerini sağlamaktır. Yani bir vatandaş sosyal güvencesini sağlamak istiyorsa bunu Sosyal Güvenlik Kurumundan sağlamalıdır. Sosyal güvencesini sağlayan vatandaşların sağlık masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır. Yani herhangi bir hastane ve kaza masrafı durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu bütün masrafları üstlenmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun sosyal güvencelerinden faydalanabilmek için kuruma yaptığınız işe bağlı olarak prim veya sigorta yatırmanız gereklidir. Bu yatırdığınız prim ve sigortalar sayesinde vatandaşlar sosyal güvencelerini sağlayabilir. SSK ya bağlı olan vatandaşlar sigortalı bir işe girdiği zaman vatandaşların sigortalarını çalıştıkları iş yeri ödemektedir.

Esnaf veya tarım işini yapan vatandaşlarımız ise bağ­kur kurumuna bağlıdırlar. Bağ­Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlarda Sosyal Güvencelerden faydalanmak istiyorsa bağ­kura prim yatırmaları gereklidir. Bu yatırılan primler sayesinde vatandaşların sosyal güvenceleri sağlanmış olur. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde sosyal güvenceler sağlandığı gibi ayrıca vatandaşları emekli de yapar. Doldurması gereken yaşı doldurup ödenmesi gereken ücreti vatandaşlar ödedikleri takdirde belli bir zaman da emekli olabilmeye hak kazanırlar.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ülkemizde her vatandaş emekli olma hakkına bu koşullar altında sahiptir. Her vatandaş emekli olmak için bu koşulları da yerine getirir. İşe başladıktan çok kısa bir süre içinde de bir sağlık sigortası kurumuna kaydını yaptırır. Vatandaşlar olarak bizlerin en doğal haklarından bir diğeri de ne zaman emekli olacağımızı öğrenmektir. Emekli olacağımız günü yaşı tarihi bizler Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmadan kendimiz öğrenebiliriz. Nasıl mı? İşte bu sorunun yanıtı yazımızda. Son yollardaki olan teknolojik gelişmelere şöyle bir yönelirsek ne kadar çok çeşitli alanlara yayıldığının farkına varırız.

Haberin Devamı

Bu da bizlerin işlemlerini ne kadar çok farklı alanlarda kolaylaştırdığını gösterir. Bizler aklımıza gelen pek çok alanda işlemlerimizi artık dijital ortamında kolaylıkla yapabiliriz. Her vatandaşın sahip olduğu internete bağlanabilen cep telefonları, tabletler, bilgisayarlar sayesinde bu kamu alanında ki işlemler daha kısa sürede yapılabilmektedir. Durum böyle olunca da bizler çok fazla vakit kaybında bulunmadan işlemimizi gerçekleştirebiliriz. Ne zaman emekli olurum uygulaması ile de biz vatandaşlar büyük kolaylık bulmuş oluruz.

E-­Devlet sistemine giriş yaparak kendilerine sunulan hizmetten yararlanarak vatandaşlar kolay bir şekilde bu işlemden yararlanabilir. Sosyal Güvenlik Kurumunun hangi sigortasına bağlı iseler onu seçerek kendilerine sorulan bazı kimlik bilgilerini ve işe başlama tarihlerini gibi soruları yanıtlandırdıktan sonra kolaylıkla ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilirler. Yani ne zaman bu ödeme işlemleri biter ve de doldurma yaşları geldiğinde ödedikleri prim ve ya sigortalar onların işlerine yarayacaktır. Bu sayede her bir vatandaşımız emeklilik için bir çaba gösterir. Emekli olacakları zamanı ve erken emeklilik için yapmaları gerekenler ve daha fazlasını en ince detaylarına kadar bu sistemden kolaylıkla öğrenebileceksiniz. Üstelik dilediğiniz her yerde bu işlemi sizler kolaylıkla kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey e­Devlet sistemine girmektir. Ardından sorgulama işlemini kolaylıkla yapabileceksiniz.

Haberin Devamı