Gazete Vatan Logo

Emeklilik Gün Dökümü Ve Ne Zaman Emekli Olurum Hesabı

Ne zaman emekli olurum sorgulaması nasıl yapılır? Emeklilik gün dökümüile emeklilik yaşınızı ne zaman emekli olurum hesaplama aracından öğrenebilirsiniz. Detaylar haberimizde.

SGK tarafından hem bilgi sağlanması hem de vatandaşların merak ettiği konularda sorgulama yapabilmesi için sağlanan hizmetler ile ilgili online uygulamalar oluşturulmuştur. Sunulan uygulamalar sayesinde vatandaşların sigorta bilgilerinden emeklilik bilgilerine kadar her konuda bilgi alması mümkündür. Bu bakımdan en çok tercih edilen ve kullanılan ne zaman emekli olurum uygulaması ile birlikte sizler de emekliliğiniz ile ilgili bilgi alabilir, ne zaman emeli olacağınızı öğrenebilirsiniz.

SSK HİZMET SORGULAMA

SSK GÜN SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

Online olarak ne zaman emekli olurum sorgulaması yapmak için ilk olarak ilgili sayfaya giriş yapmanız gerekmektedir. SGK tarafından oluşturulan ve SGK emeklilik kriterleri doğrultusunda hesaplama yapılan ne zaman emekli olurum uygulamasında yer alan formun, vatandaşlar tarafından doldurulması gerekmektedir. Böylece ilgili hizmettenyararlanabilirsiniz. Fakat yapılacak sorgulamalar arsında en detaylısı ne zaman emekli olurum sorgulamasıdır. Sistem tarafından primleriniz ile ilgili detaylı bilgilerin yanında, SSK işe giriş tarihi, 3600. Günün doldurulduğu tarih gibi araştırma yapmanızı gerektiren bilgiler de istenmektedir.

Haberin Devamı

Formu doğru bir şekildedoldurabilmeniz için E-SGM ya da E Devlet üzerinden SSK hizmet dökümünü almanız yararlı olacaktır. Böylece hizmet döküm üzerindeki bilgileri ne zaman emekli olurum uygulamasındaki ilgili alanlara girmeniz ve sorgulama yapmanız yeterli olacaktır. Böylece istediğiniz zaman emeklilik tarihinizi öğrenmeniz mümkündür. Bilgilerinizi doğru girmeniz ile birlikte, sistem tarafından hesaplamanız yapılacak ve açılacak olan yeni sayfada yayınlanacaktır.

Ne zaman emekli olurum sorgulamasından tüm sigortası olan vatandaşlar yararlanabilse de prim açısından kriter bulunmaktadır. Kriterler doğrultusunda 3600 günden daha fazla priminizin olması gerekmektedir. Aksi halde sistem tarafından emeklilik hesaplamanız yapılmayacaktır. Ayrıca hesaplama sonrasında belirtilen emeklilik tarihinde emekli olabilmeniz için herhangi bir şekilde ara vermeden ve sigortanız aksatılmadan çalışmaya devam etmeniz gerekir. Aksi halde emeklilik tarihiniz de gecikecektir.

Haberin Devamı