Gazete Vatan Logo

Emekliliğinize Ne Kadar Kaldı? Ne Zaman Emekli Olurum Hesabı İle Öğrenin

Ne zaman emekli olurum uygulamasının kullanılması ile birlikte vatandaşları ne zaman emekli olurum sorusuna yanıt bulması mümkündür. Uygulama ile ilgili işlem detayları haberimizde.

Emekliliğinize Ne Kadar Kaldı? Ne Zaman Emekli Olurum Hesabı İle Öğrenin

Vatandaşların emekli olma konusunda plan yapması online olarak geliştirilmiş olan ne zaman emekli olurum uygulamasıyla daha da kolay bir hale getirilmiştir. Vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında gelen emeklilik tarihi, ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden yapılacak olan işlemler ile öğrenebildiği için vatandaşların emekliliklerini yakından takip etmesi de mümkündür. Sağlanan bu kolaylıktan tüm sigortalı olan vatandaşlar yararlanarak emekliliğe dair bilgi alabilmektedir. Ne zaman emekli olurum uygulaması ücretsiz bir uygulama olarak ayrı bir sayfa üzerinden kullanılma olmuştur. Diğer SSK sorgulama hizmetlerinde olduğu gibi e devlet kapısı üzerinden değil, kendi sayfası üzerinden kullanıma sunulan ne zaman emekli olurum uygulaması bu açıdan üyelik işlemleri de gerektirmeyen bir yapıya sahiptir.

Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden işlem yapacak olan vatandaşlar bu işlemlerini ilgili sayfaya giriş yaparak gerçekleştirebilir. Ne zaman emekli olurum sayfasına giriş yapıldığında sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla hazırlanmış formun doldurulması zorunlu tutulmuştur. Bu açıdan vatandaşların formu doldurması ile birlikte ne zaman emekli olurum konusundaki sorgulama işlemleri tamamlanmış olacak ve sonuçlar açıklanacaktır. Vatandaşların hangi tarihte emekli olacağı, hangi tarihte gerekli primi tamamlayabileceği gibi bilgiler detaylı olarak sonuç sayfasında yayınlandığı için ne zaman emekli olurum sorgulaması ile birlikte tüm belirtilen bilgilere ulaşılması kolaydır.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olurum uygulama dışında maaş konusunda hazırlanmış olan ne kadar emekli maaşı alırım uygulaması da vatandaşlar tarafından kullanılabilecek uygulamalar arasında yer almaktadır. Ne kadar emekli maaşı alırım uygulaması üzerinden yapılacak olan işlemler sonrasında vatandaşların alacakları maaş miktarı hesaplanmaktadır. Fakat bu konuda işlem yapacak olan vatandaşların dikkat etmesi gereken detaylar bulunmaktadır. Ne kadar emekli maaşı alırım ve ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden yapılacak olan işlemler ile alınacak olan sonuçların resmi bir bağlayıcılığı bulunmamaktadır. Bu nedenle vatandaşların uygulamalar üzerinden öğrenecekleri veriler ile kuruma itirazda bulunması mümkün değildir. İlgili işlemlerde resmi olan bilgiler SGK tarafından yapılacak olan hesaplamalar ile elde edilecek bilgilerdir.

Haberin Devamı