Gazete Vatan Logo

Emeklilerin gözü Temmuz zammında

Emeklilerin gözü Temmuz zammında

Emekliler, Temmuz zammına kilitlendi. Memur emeklisi yüzde 5, SSK ve Bağ-Kur emeklisi ise enflasyon oranında zam alacak

BU yıl ekstra artışlara kavuşan emeklilerm gözü, şimdiden Temmuz zamlarına çevrildi. Tüm emekliler, Temmuz'da zam alacak. Ocak'ta yüzde 3.86 enflasyon artışı + 100 lira seyyanen zamdan yararlanan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz'da da enflasyon zammı alacak. Zaırı oranını, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon belirleyecek.

Uzmanlar, oranın yüzde 4-5 civarında olacağını talimin ediyor. Memur emeklileri ise Temmuz'da toplu sözleşme zammı alacak.

FARK VERİLECEK

Ocak'ta maaşianna yüzde 6 toplu sözleşme artışı + yüzde 0.90 enflasyon farkı yansıtılan memur emeklilerinin, Temmuz zanımı ise yüzde 5 olacak. Ayrıca yılın ilk 6 ayında enflasyon yüzde 6'yı geçerse, oluşan fark da memur emeklilerinin Temmuz maaşlarına yansıtılacak. Bu arada, emekli olup Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam edenler , maaşlardan yapüan yüzde 10'luk kesintinin kaldırılmasıyla gelir artışı elde etti. Memur emeklilerinden halen Bağ-Kur kapsamında çalışanlar bu artışı geçen ay aldı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden kendi işini yapanlar ise bu ay artışı hesaplarında görecek.

Haberin Devamı