Gazete Vatan Logo

Emeklilere yılbaşı ikramiyesi verilecek mi? | Emekliye yılbaşı ikramiyesi ne kadar?

2020 yılına son bir hafta kaldı. Emekliler 2019 yılı biterken, yılbaşı ikramiyesi alıp almayacaklarını sorguluyor. Peki, SSK, SGK ve Bağkur emeklileri yılbaşı ikramiyesi alacak mı? Emeklilere yılbaşı ikramiyesi verilecek mi? İşte, yılbaşı ikramiyesi konusunda merak edilenler.

Emeklilere yılbaşı ikramiyesi verilecek mi? | Emekliye yılbaşı ikramiyesi ne kadar?

Son dakika emekli haberleri yakından takip edliyor. Emekliler merak ettiği soruları arama motorlarından aramaya devam ediyor. Emekliler bayramlardan önce bayram ikramiyesi alıyor. Bayram ikramiyesi alan emekliler şimdi de 2020 yılına günler kala, yılbaşı ikramiyesinin olup olmadığını araştırıyor, emeklilere yılbaşı ikramiyesi verilecek mi sorusu soruyor.

EMEKLİLERE YILBAŞI İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Emeklilere yılbaşı ikramiyesi konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Memur ve emeklileri ocakta toplu sözleşme uyarınca zaten yüzde 4 zam alacak. Temmuz-aralık dönemi enflasyon oranının yüzde 5’i aşması halinde, emekli ilave enflasyon farkı da alacak. Temmuz-aralık dönemi enflasyon oranı örneğin yüzde 6 olursa, memur ve memur emeklilerinin yüzde 1 enflasyon farkı alması söz konusu olacak.

2019 yılının en düşük emekli maaşı şuan 2.522 TL. Temmuz-aralık enflasyonu yüzde 6 olması durumunda, en düşük memur emeklisinin maaşı 2.648 TL olacak.

TÜİK’in açıkladığı kasım ayı enflasyonuna göre ise, temmuz-kasım dönemi beş aylık enflasyon oranı yüzde 5.71 oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri aralıkta enflasyon eksi gerçekleşmezse, SSK ve Bağkur emeklileri en az yüzde 5.71 zam alacak.

Haberin Devamı

Aralık ayı enflasyonunun yüksek çıkması halinde zam oranı da yüzde 5.71’den yüksek olacak. Söz konusu tahminler ise zam oranın yüzde 6’yı geçeceği yönünde.

Yüzde 6 zam tutarsa, en düşük SSK emeklisinin maaşı 2.114 TL olacak. 2008 sonrasında emekli olan SSK’lıların ise en düşük emekli aylığı ise 1.181 TL’den 1.248 TL olacak.

Tarım Bağ-Kur’luların en düşük aylığı 1.332 TL’den 1.408 olacak.

Esnaf Bağ-Kur’luların en düşük maaşı ise 1.688 TL’den 1.784 TL olacak.