Gazete Vatan Logo

Emeklilere emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama uygulamaları!

Emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemlerini yaparak emekli olduğunuzda alacağınız maaşı öğrenebilirsiniz. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

Emeklilere emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama uygulamaları!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri ile birlikte birkaç dakika içerisinde tüm sigorta işlemlerini ve sorgulamalarını gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de günümüzün modern teknolojisi ile birlikte internete kolay bir şekilde bulunulan her yerden erişim sağlanabiliyor olması vatandaşın birkaç dakika içerisinde güncel sigorta işlemlerinin yapılabilmesine imkan veriyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emeklilik uygulaması ile birlikte artık sadece dakikalar içerisinde SSK emekli maaşı sorgulama işlemlerini gerçekleştirerek, SSK emekli aylığı bilgisinin en güncel ve en ayrıntılı şekilde öğrenebilmek mümkün oluyor. Özellikle SSK emeklisinin Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde bulunan müdürlüklerinde uzun saatlerde sıra bekleme ve yoğun evrak işlemleri ile uğraşmak zorunda kalmıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan SSK emekli maaşı sorgulama işlemlerini internete erişim sağlanabilen her yerden sadece dakikalar içerisinde güncel emeklilik bilgilerini dakikalar içerisinde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web sayfasında bulunan online hizmetler kategorisindeki E-SGM uygulaması web uygulaması ekranından şifresiz ve T.C. kimlik numarası ile emekli maaşını sorgulayabilme imkanına sahip olunabiliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan SSK emeklilik uygulaması E-SGM uygulamasına uzun süredir erişim sağlanamıyor. Son dönemlerde sigorta ve emeklilik işlemleri için vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan E-SGM uygulamasına erişim sağlayamıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşa daha hızlı ve daha güvenli online hizmetler sunulabilmesi amacı ile uygulama üzerinde bakım ve yenileme çalışması gerçekleştiriliyor olması nedeni ile uygulama sayfasına geçici bir süreliğine erişim sağlanamıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan E-SGM uygulamasının geçici olarak bakım çalışması alınması nedeni ile SSK emeklisi, internet üzerinden online SSK emekli maaşı sorgulama işlemlerini sadece e-Devlet sistemindeki SGK hizmet ekranı olan ‘4A emekli aylık bilgisi’ ekranından gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde yapılacak tüm diğer işlemlerde olduğu gibi SSK emekli maaşı sorgulama işlemleri içinde vatandaşların güvenlik amaçlı olarak kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Dijital platformda turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ ekranında vatandaşlar ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak kimlik doğrulaması yapabiliyor. E-Devlet sisteminin e-hizmetler kategorisi altında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A emekli aylık bilgisi’ ekranından SSK emekli maaşı sorgulama işlemleri kolay ve hızlı bir şekilde güvenle yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması ise aktif SSK sigortalısının normal şartlar altında emekliliklerinin ne zaman olacağını hesaplayabilmesine imkan veriyor. SSK sigortalısı en güncel sigorta bilgilerini Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformdaki SSK emekli maaşı hesaplama uygulama sayfasında girerek, emekliliklerine ne kadar kaldığını internet kolaylığında öğrenebiliyor.