Gazete Vatan Logo

Emekli özel harekatçılar dernek açtı

Ege Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği, Gaziemir Abdullah Arda Meydanı'nda düzenlenen törenle açılışını yaptı.

Emekli özel harekatçılar dernek açtı

Dernek başkanı Uğur Yenen, "Biz 90’lı yılların özel harekatçılarıyız. Meslek hayatımız imkansızlık ve çileli bir seferberlikti. Şimdi emekli olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın seferberlik ilanına katılıyoruz" dedi.

Ege Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği, Gaziemir Abdullah Arda Meydanı'nda açıldı. Açılış törenine; İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Ege Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği Başkanı Uğur Yenen ve yönetimi ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol derneği gezdi.

"Özel harekatçı olmak mangal gibi yürek ister"

Açılışta konuşan İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, "Toprakları, o topraklar için toprağa düşen kahramanlar toprak yapar. Türk Emniyet Teşkilatı da bu kahramanların teşkilatıdır. Bu kahramanların en güzidesi de özel harekatçılardır. Kuruldukları günden bu zamana kadar bu topraklar için aslanlar gibi savaştılar. 15 Temmuz’daki alçak saldırının izlerini yakından gördüm. Şu anda da burnumun direği sızlıyor. Orada çok sevdiğim kardeşlerimi şehadete uğurladım. Polis olmak yürek ister, özel harekatçı olmak mangal gibi yürek ister. Buradaki arkadaşlarımın hepsi mangal gibi yürekli kardeşim" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Her türlü göreve hazırız"

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da, "Asker-polis deyince akan sular durur. Onlar sayesinde gündüzümüzde gecemizde rahat ediyoruz. Onlar büyük fedakarlıklarla çalışıyorlar. Yoğun çalışma tempolarına rağmen yakınanı görmedim" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında dernek hakkında bilgi veren Ege Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği Başkanı Uğur Yenen, şunları söyledi:

“Derneğimizin amacı, üyelerimizin maddi ve manevi her türlü sorunlarına çare bulmak, meslektaşlarımızın emanetlerine sahip çıkmak, özel harekatçı kardeşlerimize bilgi ve tecrübelerimizi aktarmaktır. Ülkemizin iç ve dış mihraklar tarafından sarıldığı bir dönemdeyiz. Tüm terör örgütleri birlik olup zehrini kusmaktadır. Bunun en acı örneği 15 Temmuz’dur. 15 Temmuz bizim için bir milattır. 15 Temmuz’da en fazla acıyı emniyet, emniyetin içinde de özel harekatçılar olarak 53 şehitle yaşamış bulunmaktayız. Cümlelerin başına, ‘ama, fakat, lakin’ koyarak hainlere acıyanlar da bizim düşmanımızdır. Biz 90’lı yılların özel harekatçılarıyız. Meslek hayatımız imkansızlık ve çileli bir seferberlikti. Şimdi emekli olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın seferberlik ilanına katılıyoruz. Son nefesimize kadar hainlerle savaşacağımıza yemin ediyoruz. Bizler savaşacak kadar genç, şehit olacak kadar yaşlıyız. 15 Temmuz’da olduğu gibi bu vatan için verilecek her türlü göreve hazırız."

Haberin Devamı