Gazete Vatan Logo

Emekli olacaklara emekli maaşı hesaplama ve sorgulama hizmetleri!

Emekli olacak vatandaşlarımız için Sosyal Güvenlik Kurumu emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemlerini hizmete sunmuştur. Bu işlemlerden nasıl yararlanacağınızın bilgisi haberimizde.

Emekli olacaklara emekli maaşı hesaplama ve sorgulama hizmetleri!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri sadece aktif sigortalılara yönelik sınırlı kalmayarak emekli vatandaşlarında internet kolaylığında güncel işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmesine yardımcı oluyor. Bu kapsamda SSK emeklisi olan vatandaşların internet üzerinden sadece dakikalar içerisinde emekli maaşı sorgulama yapabilmesine imkan veriyor. Özellikle de internete erişim sağlanabilen her yerden SSK emeklilerinin kurumdan aldıkları emekli maaşının güncel ve ayrıntılı dökümlerini görüntüleyebilme imkanı sunuyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital hizmetleri ile hem sigortalılara hem de emeklilere internet hız ve kolaylığını getirmekte olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan geniş online hizmet ağı içerisinde emekliliğe dair SSK sigortalısına emekli maaşı hesaplama hizmeti sunuluyor. Özellikle de günümüzde internete erişim sağlanabilen her yerden sadece dakikalar içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan emekli maaşı hesapla veya sorgulama hizmetinden yararlanarak emekliliğe ilişkin olarak gerçekleştirilecek işlemleri internet hız ve kolaylığında gerçekleştirebilme imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki geniş online sigorta hizmeti ağı içerisinde yer alan ve vatandaşların en çok kullandığı E-SGM uygulaması üzerinden şifresiz ve TC kimlik no ile emekli maaşı sorgulama yapılabiliyor. Ancak vatandaşın internet üzerinde yer alan E-SGM uygulamasında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bakım çalışması gerçekleştiriyor olması dolayısıyla son birkaç aydır erişim sağlayamıyor. Bu sebeple de dijital platform üzerinde yer alan E-SGM uygulaması yerine SSK emeklisi emekli maaşı sorgulama işlemlerini sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu ‘4A emekli maaşı bilgisi’ ekranından yapıyor.

E-Devlet sisteminde yapılacak her işlem için kimlik doğrulaması gerektiğinden emeklilerin e-Devlet emekli maaşı sorgulama işlemleri içinde sisteme giriş ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak e-Devlet kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor. Bu şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet e-hizmetler kategorisi altında bulunan ‘4A emekli aylık bilgisi’ ekranına ulaşarak SSK emekli maaşı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platformda SSK sigortalısının emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maaşı alacaklarını öğrenebilmelerine yardımcı olan online emekli maaşı hesaplama hizmeti bulunuyor. Dijital platform üzerinde uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresinde bulunan dijital emekli maaşı hesaplama uygulama sayfasında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterleri ile girerek, güncel sigorta bilgilerine göre emekliliklerine ne kadar emekli maaşı alacaklarını görebiliyor.

Haberin Devamı

SSK sigortası mükellefleri için kariyer planlamaları açısından dahi oldukça önemli bir etkiye sahip olan bu bilgiyi internet kolaylığında birkaç dakika içerisinde öğrenebilme imkanının bulunması, sigortalı vatandaşların internet üzerinde yer alan bu online hizmet uygulamasını son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanmasına yol açıyor.