Gazete Vatan Logo

Emekli maaşınızı öğrenmek için emekli maaşı hesaplama yapın!

Emekli maaşınızı öğrenmek için emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemlerini yapmanız gerekmekte. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı öğrenmek için haberimizi okuyunuz.

Emekli maaşınızı öğrenmek için emekli maaşı hesaplama yapın!

Modern toplumlarda vatandaşların sosyal güvence altında olması, sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilmesi, emeklilik hakkına sahip olabilmeleri ve diğer tip sosyal hizmetlerden faydalanabilmesi için herhangi bir sigorta kolunda mükellef olarak yer alması gerekiyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de ülke ekonomik yapısı ve ülke kaynakları doğrultusunda her sigorta koluna göre özel bir emeklilik şartları oluşturuluyor. Bu kapsamda Türkiye’de özel sektörde çalışmakta olan SSK sigorta mükelleflerinin bu haklardan yararlanabilmeleri ve emekli olabilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan SSK emeklilik şartlarını yerine getirmeleri gerekiyor. SSK sigortası mükellefleri, bu şartları yerine getirmeleri halinde emeklilik haklarını kazanabiliyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan SSK emeklilik şartları ise SSK sigorta prim ödeme gün sayısı, SSK hizmet süresi ve SSK emeklilik yaşı olarak SSK ilk işe giriş ve çalışma periyodu gibi faktörlere göre değişiklik gösterebiliyor. Aynı şekilde SSK emekli maaşı da farklılıklar içerebiliyor. Bu noktada son yıllarda internet teknolojilerini ve altyapısını sigorta hizmetlerinde son derece aktif bir şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet ağı içerisinde yer alan emekli maaşı hesaplama uygulaması SSK sigortalısına yardımcı oluyor. SSK sigortası mükellefleri günümüzde internete erişim sağlayabildiği her yerden ve günün her saatinde emekli maaşlarının ne kadar olacağını hesaplayabilme imkanına SSK emekli maaşı hesaplama uygulama sayfasından ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayan SSK sigortası mükellefleri, dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşı hesaplama uygulama sayfasına ise uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresinden doğrudan erişim sağlayabiliyor. Bu web sayfasında sadece bazı kimlik ve sigorta bilgilerini girerek, en güncel SSK sigorta bilgilerine göre emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maaşı almaya hak kazanacaklarını SGK emekli maaşı hesaplaması ile öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu kapsamda SSK sigortası mükelleflerinin dijital platformdaki bu SGK online hizmet uygulaması SSK emekli maaşı hesaplama sayfasında önce ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘ nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girerek, emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde son derece geniş kapsamlı bir online hizmet ağı bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internette sadece aktif SSK sigortası mükelleflerine yönelik emekli maaşı hizmetleri bulunmuyor. Aynı zamanda da Sosyal Güvenlik Kurumu SSK emeklilik şartlarını yerine getirerek SSK emeklisi olmuş vatandaşların da internet üzerinden sadece dakikalar içerisinde SSK emekli maaşı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmelerine imkan veriyor. Dijital platform üzerinde SSK emeklisi tarafından kolay bir şekilde ve şifresiz olarak E-SGM uygulamasından gerçekleştirilebilen SSK emekli maaşı sorgulama işlemi uygulama sayfasının bakım çalışmasında olması nedeni ile sadece e-Devlet portalı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. SSK emeklisi internete bağlantı kurabildiği her yerden turkiye.gov.tr adresine ulaşabiliyor ve burada ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Bu doğrulamanın ardından en güncel SSK emekli maaşı bilgilerine sanal devlet portalı içerisindeki e-hizmetler kategorisinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A emekli aylığı bilgisi’ ekranından yapılacak SSK emekli maaşı sorgulama işlemiyle ulaşabiliyor.

Haberin Devamı