Gazete Vatan Logo

Emekli maaşının evde ödenmesi mümkün mü?

Emekliliğe hak kazanan vatandaşlar, emekli maaşı ödemelerinin bankalar dışında yapılıp yapılamayacağını öğrenmek isterken, konutta ödeme sistemi ile ilgili detayları da merak ediyor. Evde ödeme sisteminin nasıl işlediğini ve ödemelerini konutta alma şansları olup olmadığını araştıran vatandaşlar için işte gelir ve aylıkların konutta ödenmesi konusunda tüm detaylar...

Emekli maaşının evde ödenmesi mümkün mü?

Emekli aylığı almak için bankaya gitmek istemeyen ya da bu konuda zorluk yaşayan vatandaşlar, maaşlarını evlerine getirtmek isterlerse ne yapmak zorundalar? Aylıkların hak sahiplerine konutta ödenmesi mümkün mü? İşte konutta ödeme hakkında bilinmesi gerekenler...

GELİR VE AYLIKLARIN KONUTTA ÖDENMESİ

Emekli ve hak sahiplerinin gelir/aylıklarının konutta ödenmesi uygulaması ilk defa 2011 yılında başlatılmış olup, uygulamanın usul ve esasları PTT Genel Müdürlüğü ile SGK arasında imzalanan 05/01/2010 tarihli “Prim Tahsilatı ve Ödemelere İlişkin Protokol” ile belirlenmiştir.

Buna göre, gelir ve aylıklarının konutta ödenmesini talep eden sigortalı ve hak sahiplerine hiçbir şarta bağlı olmaksızın hizmet akdiyle çalışan sigortalıları için ilk gelir/aylıklar da dahil olmak üzere hemen, PTT işyerleri aracılığıyla konutlarında ödenir.

Bunun için Kurumumuza yazılı olarak dilekçe ile veya “www.turkiye.gov.tr” adresinden başvuruda bulunabilinir.

KONUTTA ÖDEME HİZMETİ ÜCRETLİ Mİ?

PTT, gelir/aylıkları Kurum tarafından manyetik ortamda verilen bilgiler doğrultusunda hiçbir şarta bağlı olmaksızın, sigortalı ve hak sahiplerine ödeme günlerinde olmak üzere, bildirecekleri ikametgahında, geçerli bir kimlik belgesi ibraz edilmek ve imza karşılığı olmak şartıyla teslim edecektir. Konutta ödeme ile ilgili herhangi bir ücret alınmayacaktır.

Haberin Devamı

Gelir/aylık alanın, ödemenin ihbar olarak bırakıldığı PTT işyerine telefon ederek ödemesinin konutuna getirilmesini istemesi durumunda, gelir/aylık emeklinin konutuna ikinci defa ücretsiz olarak götürülecektir. İkinci defa da konutta yapılamayan ödemeler 6 (altı) ay süreyle bekletilecek, 6 (altı) ayın sonunda Kuruma iade edilecektir.