Gazete Vatan Logo

SGK resmen duyurdu! Emekli maaşından kesinti açıklaması...

SGK milyonlarca emekliyi ilgilendiren açıklamayı yaptı. Emeklilerin maaşlardan kesinti yapılacağı iddiaları üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) yapılan açıklamada "Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumu'nun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır" denildi.

SGK resmen duyurdu! Emekli maaşından kesinti açıklaması...

SGK'dan emeklilerin maaşlarından kesinti yapılacağı iddiaları ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: "Bazı basın-yayın organlarında "SGK'da çok konuşulacak çalışma" şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür. Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumunun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır. Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır. Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da ayrıca belirtir, doğru bilginin peşindeki siz değerli basın mensuplarımızın dikkatine ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Bir televizyon kanalında yapılan haberde SGK'nın emekli maaşlarında kesinti yapabilmek amacıyla 5 maddelik bir taslak hazırladığı iddia edildi. İddiaya göre, emekli maaşlarından yüzde 5 kesinti istendi.Bu kesinti 'sağlık kesintisi' olarak adlandırılacak.Kesintinin yanı sıra, bayramlarda verilen ikramiyelerin de kaldırılması talep edildi.

Haberin Devamı