Gazete Vatan Logo

Emekli maaşımı nasıl hesaplarım? Online emekli maaşı sorgulama işlemi

Türkiye’de vatandaşlar için online olarak emekli maaşı sorgulama ve hesaplama hizmeti sunulmaktadır. Sorgulama ve hesaplama işlemlerini yapmak isteyenler e-Devlet sistemi üzerinden bunu kolaylıkla gerçekleştirebilirler. e-Devlet üzerinden emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemi ile ilgili detaylar haberimizde!

Emekli maaşımı nasıl hesaplarım? Online emekli maaşı sorgulama işlemi

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşlara sunulan online sorgulama hizmeti ile pratik bir şekilde, emekli olunduğu zaman devletten alınacak olan emekli maaşının ne kadar olacağının bilgisine ulaşılabilmektedir.

Emekli Maaşı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Emeklilik zamanını bekleyen bir çok kişinin merak etmiş olduğu konu olarak emekli maaşı öne çıkmaktadır. Çalışanların tümü emekli olmaları durumunda maaş tutarlarının ne kadar olacağını bilmek isterler. e-Devlet sisteminin sunmuş olduğu hizmetler ile Bağ-Kur, SSK ya da Emekli Sandığı gibi hangi kuruma kayıtlı olursanız olun emekli maaşı sorgulama işleminizi kolayca ve kısa bir süre içinde yapabilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

e-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için sunulan seçeneklerden bir tanesi e-Devlet şifresi ile giriştir. e-Devlet şifresini temin etmek için en yakın bir PTT şubesine gidebilirsiniz. T.C. kimlik numaranızın yazılı olduğu kimlik belgeniz ile şahsen müracaat sonrasında cüzi bir ücret karşılığında dakikalar içerisinde şifrenizi almış olursunuz. Şifrenizi aldıktan sonra hem size ait olan emeklilik bilgilerine ulaşabilir hem de e-Devlet içerisinde sunulan tüm hizmetlerden yararlanabilirsiniz. e-Devlet sistemine, e-Devlet şifresi olmadan giriş yapabilmek için sunulan diğer seçenekler ise elektronik imza, mobil imza, ve internet bankacılığı olarak sıralanabilir. Belirtilen bu yollardan bir tanesi ile sisteme giriş yaptıktan sonra açılan ekranda sol tarafta yer almakta olan hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu başlığına girilir. Bu başlık altında yer alan emekli aylık bilgisi seçeneğine tıklayarak emekli maaşı sorgulama işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz.

Haberin Devamı

Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

e-Devlet sitesine giriş işlemi yaptıktan sonra hizmetler kısmında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısına tıklayınız. Buradan ‘’ Emekli Aylığı Hesaplama’’ seçeneğine tıklayarak emekli maaşınızı hesaplayabilirsiniz. Eğer kişinin, hizmet süresi 5400 günün altında ise o kişiler için maaş hesaplaması sitem tarafından yapılmaz.

Haberin Devamı

Emekliye Promosyon Ödemesi

Emekli olan kişilere banka promosyonu verilmesi amacıyla Sosyal Güvelik Kurumu ile 3 tanesi kamu bankası 3 tanesi özel banka olmak üzere toplamda 10 banka ile protokol yapıldı. Yapılan protokol sonrasında 11,5 milyon emeklinin yaklaşık yüzde 90’ı emekli aylıklarının karşılığı olarak banka promosyonu alacak. Ödemelerin ilki mart ayı içinde yapılacak. Emekli maaşı bin lira ve altında olan 300 lira, bin lira ile iki bin lira arasında olanlara 375 lira, iki bin lira üzerinde olanlara da 450 lira tek seferde ödenecek. Promosyon için bazı koşulların da sağlanması gerekiyor. Bu koşullar emeklilerin 2 adet otomatik fatura ödeme talimatı vermesi ve kredi kartının kabul edilmesi ya da kredili mevduat hesabı açılması. Bu koşulları sağlayan emekliler, kendilerine verilecek olan banka promosyonu karşılığında 3 sene boyunca aynı banka üzerinden aylıklarını alacaklar.

Haberin Devamı