Gazete Vatan Logo

Emekli maaşımı nasıl hesaplarım? Emekli maaşı sorgulama işlemleri

Ülkemizde emekli olmayı bekleyen pek çok sigortalı bulunmaktadır. Emekliliği bekleyen pek çok kişinin merak ettiği işlemlerin başında emekli maaşı sorgulama ve emekli maaşı hesaplama işlemleri gelmektedir. SGK emekli maaşı hesaplama işlemi bazı faktörlere göre değişiklik göstermektedir. Emekli maaşınız hakkında tüm merak ettiklerinize bu haberimizden ulaşabilirsiniz.

Emekli maaşımı nasıl hesaplarım? Emekli maaşı sorgulama işlemleri

Yıllarca emek verilen iş hayatının sonunda çoğu insan artık emeklilik hayali ile yanıp tutuşurlar. Neredeyse 30 40 yıllık iş hayatının sonunda gelen emeklilik birçoğu için beklenen tatil anlamına gelmektedir. Yıllarca emek verilen alandan emekli olmak ve çalışmadığı halde emeğinin karşılığında para almak fikri de hayli iyi gelir insanlara. Bu yüzden insanlar küçük yaşta çalışmaya, sigortalı işlerde emek vermeye ve sonunda emekli olmaya çalışırlar.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Ülkemizde çalışan herkes için sosyal sigorta yapılması zorunlu olup, değişen yaşlarda emeklilik mevcuttur. Değişen prim ve gün sayısına göre hesaplanarak belirlenen emeklilik her kişi için ayrı yaş aralığında olmaktadır. 39 yaşından başlayarak 65 yaşına kadar emeklilik yaşları değişmektedir.

Emekli Maaşı Hesaplama İşlemi

Emekli olacak kişilerin bilgi alabilmesi için geliştirilen sistemlerden biri de SGK nın online internet sitesidir. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri ayrıca emeklilik ile ilgili tüm işlemleri e- SGK resmi internet sitesinden kolayca yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Emekli maaşı hesaplama işlemi yapmak için ilk olarak https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sitesine giriş yapın. Ardından ekrana gelen boşluklu yerleri doldurmanız gerekmektedir. Bu boşluklu yerlere sırasıyla T.C. kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olunan il, doğum tarihi, baba adı gibi kimlik bilgileri ve SSK sicil bilgilerini sisteme girmelisiniz. Ardından ‘’ sorgula ‘’ butonuna basarak emekli maaşınızın ne kadar olduğunu ve ne zaman emekli maaşı alacağınız öğrenebilirsiniz. Aynı işlemi E devlet sistemi üzerinden de kolayca yapabilirsiniz.

Emekli Maaşı Sorgulama İşlemi

Emeklilik bildiğiniz gibi 4A, 4B VE 4C grubu emeklilikler bir araya getirildi ve SGK sistemi altında toplandı. Artık tüm emekliler grubu fark etmeksizin SGK çatısı altında tüm emekliler ücretsiz olarak işlemlerini yapabilmektedirler. Emekli maaşı sorgulama işlemleri e- SGK sistemi üzerinden ücretsiz olarak yapılmaktadır. Emekli maaşı sorgulama işlemlerinde dikkat etmeniz gereken bir durum vardır. Sorgulama işlemi yapabilmek için; sorgulama yapılan gün emeklilik talep edilmiş gibi kabul edilerek hesaplanmalı ve bu hesaplamaya göre 5400 günden az kayıtlı güne sahip olmamalıdır. Eğer 5400 günden az ve bilgiler yanlış girilmiş ise emekli maaşı sorgulama işlemi doğru sonuç vermeyecektir. Emekli maaşı sorgulama işlemlerini ayrıca E devlet sistemi üzerinden de yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi kişinin tüm kamusal bilgisini barındırdığı için TC kimlik numarası ve E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak kolayca yapabilirsiniz. Arama butonuna ‘’ SGK’’ yazdığınızda hangi işlemi yapmak isterseniz o alanda işlem yapabilirsiniz.

Haberin Devamı