Gazete Vatan Logo

Emekli maaşım ne kadar? SGK 4A emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri

Emekli maaşınızı öğrenmek istiyor ancak ne kadar olduğunu bilmiyorsanız emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemlerini yapmanız gerekmektedir. Bu işlemleri nasıl yapacağınız haberimizde.

Emekli maaşım ne kadar? SGK 4A emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan online hizmetleri ile birlikte sigorta mükellefleri sadece dakikalar içerisinde ne güncel emeklilik ve sigorta işlemlerini gerçekleştirebiliyor veya bu konulara ilişkin olarak güncel dökümler alabiliyor. Son yıllarda interneti aktif olarak kullanarak, vatandaşa sunduğu kamu hizmetlerinde dijital hizmetlere ağırlık veren devlet kurumları arasında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağı, günümüz modern Türkiye’sinin en geniş kapsamlı online hizmet ağı olarak ön plana çıkıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri ile birlikte sigorta mükellefleri çeşitli emeklilik hesaplamalarını da dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme kolaylığından yararlanabiliyor. Özellikle modern Türkiye’de vatandaşın en çok merak ettikleri emeklilik konularından birisi olan emeklilik döneminde ne kadar emekli maaşı alınacağı sorusunun yanıtı internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzeride yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet uygulamaları arasında yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulama hizmet sayfası üzerinden sadece dakikalar içerisinde güncel sigorta bilgilerine göre emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alacağını öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de dijital teknolojilerin yaşamın her alanında kendisine yer bulduğu bugünlerde internete çok daha pratik bir şekilde erişim sağlanabiliyor olması ve hatta en önemlisi de internete bulunulan her yerden kolay bir şekilde erişim sağlanabiliyor olması insanların yaşamlarının her alanında interneti en aktif şekilde kullanmasına yol açıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları ise bu alanda sigorta mükelleflerinin hem sigorta hemde emeklilik hesaplama veya sorgulamalarında birkaç dakika içerisinde sonuçlara ulaşabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan dijital hizmet uygulamaları kapsamında son derece pratik bir şekilde SSK emeklilik döneminde emekli maaşının ne kadar olacağını ayrıntılı biçimde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de SSK emekli maaşı hesaplama uygulama sayfası üzerinden sadece dakikalar içerisinde en güncel sigorta bilgilerine göre emeklilik döneminde emekli maaşının ne kadar olacağını öğrenebilme şansına sahip olunabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşı hesaplama uygulama sayfasına ise uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresinden doğrudan erişim sağlayabiliyor. Bu web sayfasında sadece bazı kimlik ve sigorta bilgilerini girerek, en güncel SSK sigorta bilgilerine göre emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maaşı almaya hak kazanacaklarını SGK emekli maaşı hesaplaması ile öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

SSK sigortası mükelleflerinin dijital platformdaki bu SGK online hizmet uygulaması SSK emekli maaşı hesaplama sayfasında önce ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘ nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girerek, emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde SSK emeklisi tarafından kolay bir şekilde ve şifresiz olarak E-SGM uygulamasından gerçekleştirilebilen SSK emekli maaşı sorgulama işlemi uygulama sayfasının bakım çalışmasında olması nedeni ile sadece e-Devlet portalı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. SSK emeklisi internete bağlantı kurabildiği her yerden turkiye.gov.tr adresine ulaşabiliyor ve burada ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Bu doğrulamanın ardından en güncel SSK emekli maaşı bilgilerine sanal devlet portalı içerisindeki e-hizmetler kategorisinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A emekli aylığı bilgisi’ ekranından yapılacak SSK emekli maaşı sorgulama işlemiyle ulaşabiliyor.

Haberin Devamı