Gazete Vatan Logo

Emekli maaşım ne kadar olacak? Emekli maaşı sorgulama işlemleri burada!

Emekli olduğunuz zaman emekli maaşınızın ne kadar olacağını merak edersiniz. SGK’nın sunduğu hizmetler sayesinde emekli olmadan maaş hesaplama ve sorgulama işlemlerini yapabiliyorsunuz. Ayrıntılar haberimizde.

Emekli maaşım ne kadar olacak? Emekli maaşı sorgulama işlemleri burada!

Dijital hizmetler her geçen gün gelişen ve yaygınlaşan akıllı teknolojiler ile birlikte artık her alana ulaşmaya başladı. Vatandaşın devlet kurumlarıyla olan işlemlerinde önemli hız ve kolaylıklar getiren dijital kamu hizmetleri bu noktada popüler hale geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan online hizmetlerinden birisi olarak öne çıkan ve SSK sigortalısı için oldukça önemli bir avantaj sağlayan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması emeklilik döneminde ne kadar emekli maaşının alınacağı konusunda bilgi alınabilmesini sağlıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK sigortalısının çalışma yaşantısı boyunca hayalin kurduğu emekliliğinde yüksek refah seviyesine sahip olması ve sigortalılığının getirdiği sosyal haklardan yararlanabilmeye devam edebilmesi oldukça önemli konulardan birisi olduğu için oldukça meşgul ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu dijital platform üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet uygulaması ağı ile birlikte vatandaşın kurumla olan tüm işlemlerinde önemli internet hız ve kolaylıklarından yararlanabilmesine yardımcı oluyor. SSK sigortalısının emekliliğine ilişkin merak ettiği tüm konularda da ayrıntılı bilgiler almasını sağlayacak dijital hizmet uygulamalarına e-hizmetleri arasında yer veren Sosyal Güvenlik Kurumu SSK sigortalısına SSK emekli maaşı hesaplama hizmeti sunuyor.

Haberin Devamı

SSK sigortası mükellefleri artık internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik ve kolay bir şekilde en güncel sigortalılık durumuna göre emeklilik döneminde devletten alacağı SSK emekli maaşının ne kadar olacağını hesaplayabilme imkanına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulamasına SSK sigortası mükellefleri tarafından uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresi aracılığı ile doğrudan erişim sağlayabiliyor. SSK sigortası Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK sigortasına yönelik olarak hizmete açtığı SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini girerek SSK emekli maaşı hesaplaması yapabiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde SSK emeklisine yönelik olarak da sunulan dijital hizmetler bulunuyor. Özellikle SSK emeklisinin aldığı SSK emekli maaşının kesintileri, güncel tutarı ve diğer tüm ayrıntılı bilgilerini tek bir portal üzerinden dakikalar içerisinde öğrenebilme fırsatı sunacak SSK emekli maaşı sorgulama hizmeti sunuluyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması üzerinden yapılabilen bu SSK emekli maaşı sorgulama işlemi geçici bir süreliğine sadece e-Devlet sistemindeki ‘4A emekli aylık bilgisi’ ekranından yapılabiliyor. Bunun nedeni ise vatandaşın SSK emekli maaşı sorgulama işlemi de dahil olmak üzere pek çok emeklilik ve sigorta işlemini gerçekleştirebildiği popüler dijital hizmet uygulaması E-SGM uygulamasının bakım çalışmasına alınmasıdır. Ancak e-Devlet SSK emekli maaşı sorgulama işlemi için vatandaşların öncelikli olarak e-Devlet sisteminde kimlik doğrulaması yapması gerekiyor ki bunun için sisteme giriş ekranında kullanabileceği 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemi bulunuyor. SSK emeklisi e-Devlet sistem girişi sayfasında ‘T.C. kimlik numarası ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ ve ‘mobil imza ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak kimlik doğrulaması yapabiliyor.

Haberin Devamı