Gazete Vatan Logo

Emekli Maaşı Sorgulama ve Maaş Kesintileri Öğrenme

Maaşınızdan hangi kesintilerin yapıldığını öğrenmek için emekli maaşı sorgulama yapmanız gerekmektedir. Emekli maaşı sorgulama hizmetlerin E Devlet üzerindeki emekli maaşı sorgulama hizmeti ile yapabilirsiniz.

SGK tarafından yapılan sigorta üzerinden çalışan ve gerekli şartları sağlayan kişiler emekli olduktan sonra emekli maaşı almaya başlamaktadır. Alınan emekli maaşı, devlet tarafından ödendiği için olası borç durumlarında, maaş üzerinden çeşitli kesintiler yapılabilmektedir. Emekli maaşı alan kişilerin yapılacak kesintiler için herhangi bir müdahale yapması da mümkün değildir. Fakat yapılan kesintiler hakkında bilgi almak mümkündür. Emekli maaşı üzerinden yapılan kesintiler hakkında detaylı bilgi almak için emekli maaşı sorgumla yapmanız gerekir.

EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA

SSK MAAŞ SORGULAMA

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

Emekli maaşı sorgulama işlemleri için E Devlet üzerinden sorgulama hizmeti sunulmuştur. Sosyal Güvenlik Kurumu menüsü altında bulunan 4A emekli aylığı kesintileri, 4B emekli aylığı kesintileri ve 4C emekli aylığı kesintileri arasından, sigorta türünüze göre seçim yapmanız yeterli olacaktır. Böylece bağlantılardan sizinle ilgili olanına tıklamanız ile birlikte, yapılan kesintileri öğrenmeniz için form açılacaktır.

Haberin Devamı

Açılan yeni sayfada hangi ay için kesinti bilgisine ulaşmak istiyorsanız yıl ve ay seçimini yaparak sorgula butonuna tıklamanız gerekir. Böylece seçtiğiniz ay içerisinde maaşınızdan hangi kesintilerin yapıldığını emekli maaşı sorgulaması yaparak öğrenebilirsiniz. Yaptığınız sorgulama sonucunda herhangi bir kesinti yapılmakmış ise sistem tarafından sabit bir mesaj yayınlanacaktır. Yaptığınız sorgulama sonucunda “Kesinti bilgisi bulunamadı.” Mesajı alıyorsanız, seçtiğiniz dönem içerisinde maaşınızdan herhangi bir kesintinin yapılmadığını anlayabilirsiniz.

Verilen bilgiler dahilinde emekli maaşından ne kadar kesinti yapıldığını öğrenmek isteyen kişiler, belirtilen adımları takip ederek emekli maaşı sorgulama işlemlerini yapması gerekmektedir. E Devlet üzerinden sunulduğu için ilk olarak üye giriş yapmanız gereken sorgulamalar için sigorta türünüzü de doğru seçmeniz gerekir. 4A, 4B ve 4C olmak üzere 3 farklı sigorta için özel olarak hazırlanan emekli maaşı sorgulama hizmetlerini doğru olarak seçmezseniz kesinti bilgilerine online olarak ulaşmanız da mümkün olmayacaktır.

Haberin Devamı