Gazete Vatan Logo

Emekli Maaşı Sorgulama ve Maaş Hesaplama işlemleri artık internette!

Emekli maaşı sorgulama işlemlerinizi online olarak kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemi iki şekilde yapılmaktadır. Emekli maaşı sorgulama işlemi için gerekli bilgileri haberimizde sizler için hazırladık!

Emekli Maaşı  Sorgulama ve Maaş Hesaplama işlemleri artık internette!

Vatandaşlar emekli maaşı almaya başladıktan sonra emekli maaşı hakkındaki bilgilere emekli maaşı sorgulama işlemi ile öğrenebilir. Emekli olmadan önce ise ne kadar maaş alacağını emekli maaşı hesaplama işlemi ile öğrenebilir. Emekli olabilmek için çalışırken Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olmanız gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için her ay prim veya sigorta yatırmaları gereklidir. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde çalışan vatandaşların kaza ve hastane masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır. Ayrıca bu yatırılması gereken prim ve sigortalar tamamlandığında ve vatandaşın emeklilik yaşı geldiğinde vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli olabilir ve emekli maaşı alabilir. Emekli olduktan sonra maaşınız hakkında bilgileri emekli maaşı sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemi sayesinde gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN AYRINTILI BİLGİ!

E-Devlet uygulamasından emekli maaşı sorgulama işlemi için ilk olarak sisteme giriş yapmalısınız. Sisteme T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifresi girilerek girebilirsiniz. E-Devlet şifreniz yok ise E-Devlet şifrenizi PTT şubelerinden alabilirsiniz. PTT şubelerine T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra sisteme T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifresi girilerek giriş yapılır. Sosyal Güvenlik Kurumu E-Devlet uygulamasında E-Hizmetler seçeneği altında bulunmaktadır. Ana sayfada bulunan E-Hizmetler seçeneğine girdikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Emekli maaşı sorgulama işlemi bağlı olduğunuz kuruma göre farklıdır. Emekli maaşı sorgulama işlemini SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri altından 4A emekli aylık bilgisini, Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetleri altından 4B emekli aylık bilgisini, emekli sandığına bağlı olan vatandaşlar da 4C hizmetleri altında 4C emekli aylık bilgisi seçeneğini seçmelidir. Bu işlemlerin ardında emekli maaşı sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Emekli maaşı hesaplama işlemi ise emekli olmadan önce yapılan bir işlemdir. Vatandaşlar emekli olduğunda ne kadar maaş alacaklarını öğrenebilmek için emekli maaşı hesaplama işlemini gerçekleştirir. Emekli maaşı hesaplama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamaları sayesinde gerçekleştirebilirsiniz.

SSK emekli maaşı hesaplama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumunun oluşturduğu uygulamaya girilir. Açılan sayfa istenile bilgileri girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek sorgula butonuna bastığımızda emekli maaşı hesaplama işlemi bitecektir.

Bağ-Kur emekli maaşı hesaplama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumunun oluşturmuş olduğu uygulamaya giriş yapılır. Açılan sayfada Bağ-Kur emekli maaşı hesaplama işleminiz için T.C. kimlik numaranızı giriniz. Girdikten sonra kurumunuzun tarım veya esnaf olarak seçtikten sonra güvenlik kodunu da girerek sorgula butonuna basınız. Ve böylelikle Bağ-kur emekli maaşı hesaplama işlemini tamamlamış olursunuz.

Haberin Devamı

Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumunun oluşturmuş olduğu uygulamaya giriş yapılır. Giriş yaptıktan istenilen bilgileri girmelisiniz. 'Makam Temsil Görev Tazminat' göstergeniz varsa ilgili makamı girmeniz gerekmektedir.