Gazete Vatan Logo

Emekli maaşı sorgulama ve emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır?

Emekli maaşı sorgulama ve emekli maaşı hesaplama işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sunduğu hizmetlerden bazılarıdır. Bu hizmetleri nasıl kullanacağınızı haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

Emekli maaşı sorgulama ve emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır?

Günümüzün akıllı teknolojileri sayesinde internete erişim her yerden ve her zaman mümkün oluyor. Bu durum internetin oldukça yaygın ve sık bir şekilde kullanılmasına yol açarken kurumsal ve kamusal alanda da internetin aktif biçimde yer verilmesine yol açıyor. Dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumu online hizmet uygulamaları modern yüzyılın hız ve kolaylıklarından yararlanarak internet üzerinden kamu işlemlerinin sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor. Türkiye’de internet altyapısını vatandaşlara sunduğu hizmetlerinde en aktif şekilde kullanan ve internetteki en geniş online kamu hizmet ağını oluşturan Sosyal Güvenlik Kurumu, sigorta

mükelleflerine oldukça önemli kolaylıklar sağlıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de sigortalı olarak çalışmakta olan milyonlarca vatandaşın internet üzerinden ne zaman emekli olabileceğini öğrenebilmesine yardımcı olan online hizmetlerin yanı sıra emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini de öğrenebilme imkanı bulunuyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşı hesaplama hizmet sayfası SSK sigortalısına bu alanda önemli bir kolaylık ve avantaj getiriyor. Bulunduğu her yerden internete kolay bir şekilde erişim sağlayabilmekte olan SSK sigortalısı sadece birkaç dakika içerisinde emeklilik döneminde alacağı SSK emekli maaşının ne kadar olacağını en ayrıntılı biçimde hesaplayabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması sadece SSK sigortalısına hizmet veriyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu Bağkur ve Emekli Sandığı sigorta mükelleflerinin de emeklilik dönemlerinde alacakları emekli maaşını hesaplayabilmeleri amacı ile ayrı ayrı online hizmet uygulamalarına geniş online hizmet ağı içerisinde yer veriyor. Dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşı hesaplama hizmetini kullanabilmek için sigorta mükelleflerinin uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresini ziyaret etmeleri gerekiyor. Bu web sayfasında emekli maaşı hesaplama yapabilmek için SSK sigortalısının öncelikli olarak ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini eksiksiz olarak girmeleri gerekiyor. Böylelikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu online hizmet sayfasından dakikalar içerisinde emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini hesaplayabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından SSK emeklisi için sunulan online SSK emekli maaşı sorgulama hizmeti ise SSK emeklisinin devletten almış olduğu SSK emekli aylığının tüm güncel ve ayrıntılı bilgilerini internet kolaylığında öğrenebilmesine yardımcı oluyor. SSK emeklisi internete erişim sağlayabildiği her yerden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformdaki sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde yer almakta olan ‘4A emekli aylık bilgisi’ ekranından emekli maaşı sorgulama işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor. SSK emeklisi internet kolaylığında gerçekleştirebilmekte olduğu bu emekli maaşı sorgulama işlemi sayesinde emekli aylığı kesintilerini, emekli aylığı net tutarını ve emekli aylığını aldığı tarihler gibi en güncel ayrıntılı bilgileri öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı