Gazete Vatan Logo

Emekli maaşı sorgulama ile maaş kesintileri nasıl hesaplanır?

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. E-Devlet üzerinden yapacağınız emekli maaşı sorgulama işleminin adımlarını ve emekli maaşı sorgulama hakkında bilmeniz gerekenleri haberimizde sizler için hazırladık!

Emekli maaşı sorgulama ile maaş kesintileri nasıl hesaplanır?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet uygulamaları ile birlikte artık internet üzerinden emekli maaşlarını sorgulatabilir, bu sorgulama işlemlerini de çok daha pratik ve çok daha hızlı bir biçimde yapabilme olanağına sahiptirler. Özelliklede belirtmek gerekirse günümüzdeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emeklilere ve sigorta mükelleflerine daha modern ve daha kaliteli hizmetler sunabilmek amacı ile internet teknolojisini en aktif bir şekilde kullanmaya başlamışlardır. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağlamış olduğu bu kolaylıklardan bir tanesi de online bir biçimde emekli maaşını hesaplatabilme ve emekli maaşını sorgulama işlemidir. Bu imkân doğrultusunda emekli vatandaşlar maaş bilgilerine istedikleri anda ulaşabilecek çok kısa bir zaman dilimi içinde emekli maaşlarını öğrenebilirler. Online olan bu hizmet sayesinde vatandaşlar hem de emekli maaşlarında yapılan kesintileri de kolayca takip edebilirler. Lakin emekli maaşı sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için çalıştığınız işte mutlaka sigortalı olarak kayıtlı görünmeniz gerekmektedir. Eğer sizler çalıştığınız işinizde sigortalı olarak kayıtlı değilseniz emekli maaşı sorgulama işlemlerini gerçekleştirmeniz mümkün değildir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN AYRINTILI BİLGİ!

Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı vatandaşlar emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini e-devlet sistemi ile kolayca yapabilirsiniz. E-Devlet sisteminde ki Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerini kullanarak emekli maaşı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Emekli vatandaşların ilk olarak e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekir.

E-Devlet sistemine de giriş yapmaları için öncelikle turkiye.gov.tr resmi adresine giriş yapmaları gerekir. Bu sisteme erişim sağladıktan sonra emekli vatandaşlar ekranın giriş yerindeki ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yapabiliyor. E-Devlet sistemi içerisinde ise emekli vatandaşlar emekli maaşı sorgulama işlemlerini e-hizmetler menüsünde alfabetik sıralamada bulunan kamu kurumları içinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 4A, 4B ve 4C emeklileri için özel olarak ayırdığı uygulamaları içerisinde emekli olunan sigorta koluna göre emekli aylığı bilgisi ekranından kolay bir şekilde güncel emekli maaşı bilgilerine erişim sağlayabiliyor. Emekli vatandaşlar dijital ortam üzerinden bu emekli maaşı sorgulamasına ilişkin olarak sigorta mükelleflerine yönelik özel bir uygulama daha bulunmaktadır. Sigortalı olarak çalışan emekliliğinde ne kadar maaşı alacağını öğrenmek isteyen sigorta mükelleflerine yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital ortam üzerinde emekli maaşı hesaplama uygulaması hizmete açılır.

Haberin Devamı

7 gün 24 saat yani günün her saatinde zamanın her diliminde kullanılabilen Sosyal Güvenlik Kurumunun emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin öncelikli olarak emekli maaşı hesaplama işlemi için T.C. kimlik numarası, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’, ve de son olarak ‘doğum tarihi’ bilgilerini girmesi gerekir. Bu bilgileri tam ve doğru bir şekilde giren sigortalı vatandaşlar emeklilik vakitleri geldiği vakit ne kadar maaş alacaklarını güncel sigorta bilgilerine göre hesaplama olanağı bulabileceklerdir.

Haberin Devamı