Gazete Vatan Logo

Emekli maaşı nasıl hesaplanır? Online emekli maaşı sorgulama

Ülkemizde emeklilik için gerekli olan primlerin çoğunu ödemiş ve emekliliğine az bir zaman kalmış olan kişiler, emekli maaşlarının ne kadar olacağını merak etmektedirler. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. Peki bu işlemler nasıl yapılır? Emeklilik ile ilgili detaylar haberimizde!

Emekli maaşı nasıl hesaplanır? Online emekli maaşı sorgulama

e-Devlet sisteminin sunduğu hizmet sayesinde SSK, Bağ-kur ya da Emekli sandığı kurumlarından hangisinde kaydınız bulunursa bulunsun emekli maaşı için sorgulama yapabilir ve ne kadar maaş alacağınızı online olarak pratik bir şekilde hesaplayabilirsiniz. e-Devlet ile sorgulama işlemi yapabilmeniz için e-Devlet şifresi sahibi olmanız gerekmektedir. Eğer hali hazırda bir e-Devlet şifresi sahibi değilseniz size en yakın bir PTT şubesine giderek temin edebilirsiniz. Cüzi bir ücret karşılığında, bir zarf içerisinde size şifrenizi vereceklerdir. Şifrenizi aldıktan sonra https://www.turkiye.gov.tr/ internet sitesinden ‘’ Sisteme Giriş’’ sekmesine tıklayınız. Açılan ekran T.C. kimlik numaranız ile birlikte e-Devlet şifrenizi giriniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ise ekranın sol tarafında bulunan ‘’e-Hizmetler’’ sekmesine tıklayınız. Sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısından ‘’ Aylık Bilgisi’’ seçeneğini seçerek emekli maaşı sorgulama işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz. e-Devlet ile yapılan bu sorgulama işlemi sonucunda size sunulan bilgi, girilen bilgiler doğrultusunda hesaplanmış olan tahmini bir sonuçtur. Bu sorgulama işlemi size sadece bir fikir vermesi amacı ile sunulmuştur.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

Emekli maaşı hesaplamak isteyen kişiler, e-Devlet internet sitesine giriş işlemi yaptıktan sonra sol tarafta yer almakta olan ‘’e-Hizmetler’’ bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantına tıklamalıdır. Açılan menüde bulunan ‘’ Emekli Aylığı Hesaplama’’ sekmesi tıklanır ve emekli maaşı hesaplaması yapılabilir. Emekli olmak için yapılan hizmetin süresi 5400 günün altında kalmışsa, bu kişiler için sistem tarafından emekli maaşı hesaplaması yapılmamaktadır.

Emekliler İçin Promosyon Ödemesi

Emekli olan kişilerin parasının bulunduğu banka tarafından bir promosyon ödemesi yapılması konusunda anlaşmaya varıldı. 16 banka ile yapılan anlaşma sonrasında gerekli şartları yerine getiren emekliler, 3 yıllık bir süre için tek seferde promosyon ödemesi alacaklar. Alınan maaşa göre promosyon miktarı da değişiklik gösterecek. İlk ödemelerin Mart ayında yapılması kesinleşen ödemeler için, maaşları bin lira altında olanlar 300, bin lira ile 2 bin lira arasında olanlar 375, 2 bin liranın üzerinde maaş alanlar da 450 liralık ödeme alacaklar. Promosyon alınması için belirlenen koşullar ise şunlardır; bankaya 2 adet otomatik fatura ödeme talimatı verilmesi, kredi alınması veya kredili mevduat hesabının açılmasıdır. Bu koşulları yerine getirmeyen emekliler için bankalar tarafından herhangi bir promosyon ödemesi yapılmayacaktır. Koşulları yerine getiren ve anlaşma imzalayan emekliler de o bankadan 3 yıl boyunca emekli maaşlarını alma mecburiyetinde olacaklardır.

Haberin Devamı