Gazete Vatan Logo

Emekli maaşı nasıl hesaplanır?

Emekli maaşı hesaplama işlemi online olarak yapılabilen işlemlerdendir. Aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olan kurumlar emekli maaşı sorgulamasını da yapabilirler. Devamı haberimizde.

Emekli maaşı nasıl hesaplanır?

Sosyal Güvenlik Kurumu internet teknolojisini en iyi kullanan kurumların başında gelmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet alanı çok fazla olduğu için internet uygulamasından da gerçekleştirebileceğimiz birçok işlem vardır. Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirebileceğimiz birçok işlemi artık internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Emeklilik ve sigorta ile ilgili bazı işlemlerinizi Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamalarından gerçekleştirebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum, SGK hizmet dökümü, SGK borç sorgulama ve emekli maaşı sorgulama - hesaplama işlemlerini internet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamaları sayesinde gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama işlemi sayesinde emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alabileceğiniz hesaplayabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu emekli olabilmek için iki önemli şart koymuştur. Bu şartlardan bir tanesi ve en önemlisi emeklilik yaşınızın gelmiş olması iken diğer şart da emekli olmak için yatırılması gereken prim ve sigortaların yatırılmasıdır. Bu iki şartı yerine getiren vatandaşlar bağlı oldukları kurumdan emekli olabilirler ve emekli maaşı alabilirler. Emekli olmadan önce emekli olduğunuz da ne kadar maaş alacağınızı öğrenmek istiyorsanız emekli maaşı hesaplama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu emekli maaşı hesaplama işlemini her kurum için farklı şekillerde tasarlamıştır. Vatandaşlar bağlı oldukları kurumun hesaplama programına giriş yaparak emekli maaşı hesaplama işlemini gerçekleştirebilirler.

SSK ya bağlı olan vatandaşlar hesaplama programına giriş yaptıktan sonra SSK sicil numarasını, T.C. kimlik numarasını, baba adını ve nüfusa kayıtlı olduğu il bilgilerini sisteme girmeleri gereklidir. Doğum tarihinizi de girdikten sonra hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bağ-Kur'a bağlı olan vatandaşlar da aynı şekilde hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numaralarını girmelidir. Kurumunu da seçtikten sonra güvenlik kodunu da girerek hesaplama işlemini tamamlayabilirler.

Haberin Devamı

Emekli sandığı kurumuna bağlı olanlar hesaplama işlemini gerçekleştirebilmek için bazı emeklilik ve sigorta bilgilerini biliyor olmaları gereklidir. Hesaplama programına giriş yaptıktan sonra derece, kademe ve ek gösterge bilgileri girilmelidir. Hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı ve ikramiye yılı bilgileri de girilmelidir. Bu işlemlerden sonra hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Emekli olduktan sonra ise emekli maaşı sorgulama işlemi ile birlikte şimdiye kadar aldığınız maaşların bilgisine ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemi aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. İlk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifrenizi PTT kurumlarından alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmanız gereklidir. Bu bölümden Sosyal Güvenlik Kurumunun bulduktan sonra alt bölümlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı