Gazete Vatan Logo

Emekli maaşı nasıl hesaplanır?

: Emekli maaşı hesaplama işlemini internet üzerinden online olarak bağlı olduğunuz kurumun uygulaması sayesinde yapabilirsiniz. Böylelikle emekli olmadan maaşınızın ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz. Ayrıntıları haberimizde.

Emekli maaşı nasıl hesaplanır?

Emekli olabilmek için bazı şartları yerine getirmeniz gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun belirlediği şartlara göre emekli olabilmenin en önemli şartı emeklilik yaşınızın gelmiş olmasıdır. Emeklilik yaşı gelen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli olabilirler. Diğer şart ise emekli olabilmek için yatırmanız gereken prim ve sigortaların tamamlanmasıdır. Bu iki şartı yerine getiren vatandaşlar bağlı oldukları kurumdan emekli olabilir ve emekli maaşı alabilirler. Emekli olmadan önce ne kadar maaş alabileceğinizi emekli maaşı hesaplama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Emekli olacak olan vatandaşlar emekli maaşı hesaplama işlemi ile emekli olduklarında alacakları maaşı hesaplayabilirler.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emekli maaşı hesaplama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun birçok hesaplama programı vardır. Bu programlardan bir tanesi de emekli maaşı hesaplama programıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu emekli maaşı hesaplama programını her kurum için farklı şekillerde tasarlamıştır. Yani vatandaşlar bağlı oldukları kurumun hesaplama programına giriş yaparak emekli maaşı hesaplama işlemini gerçekleştirebilir.

Haberin Devamı

SSK ya bağlı olan vatandaşlar emekli maaşı hesaplama işlemi için ilk önce internet üzerinden SSK için olan emekli maaşı hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra ilk olarak T.C. kimlik numaranızı ve SSK sicil numaranızı sisteme girmelisiniz. Daha sonrasında baba adınızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve doğum tarihinizi sisteme girmeniz gereklidir. Bu bilgileri girdikten sonra hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bağ-kura bağlı olan vatandaşlar aynı şekilde hesaplama programına giriş yaptıktan sonra çalıştığı kurumu seçmelidir. T.C. kimlik numarası ile birlikte ekranda görülen güvenlik kodunu da girerek hesaplama işlemini tamamlayabilirsiniz. Emekli sandığı kurumuna bağlı olanlarda aynı şekilde internet üzerinden hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra derece, kademe, ek gösterge, hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı, ikramiye yılı, aylık tarihi, pay, payda bilgileri girilmelidir. Doğru bir şekilde bu bilgileri girdikten sonra hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Emekli maaşı almaya başladıktan sonra ise emekli maaşınız hakkındaki tüm bilgilere emekli maaşı sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Hangi aylarda ne kadar maaş aldığınızı, maaşınızdaki kesintileri ve ikramiyeleri emekli maaşı sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemini E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet sistemine giriş yaparak E-Devlet sistemi üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sisteme giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Açılan sayfaya T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. Bu bölümde bütün hizmetler yer almaktadır. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt bölümlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. SSK ya bağlı olanlar 4A hizmetleri bölümü altından, Bağ-kura bağlı olanlar da 4B hizmetleri altından sorgulama işlemini gerçekleştirebilir

Haberin Devamı