Gazete Vatan Logo

Emekli maaşı hesaplaması online nasıl yapılır?

Online olarak yaptığınız işlemlerden birisi de emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulamadır. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizin detaylarından öğrenebilirsiniz.

Emekli maaşı hesaplaması online nasıl yapılır?

Çevremizdeki herkes belirli bir yerde çalışmakta iş hayatlarını bir şekilde yürütmektedir. Tüm hayatımız boyunca da zaten akademik eğitimimizi bu sebeple tamamlarız. İyi bir iş iyi bir gelecek kurmak için daha iyi bir yaşam standartlarına ulaşmak için oldun çeşitli nedenlerle iş hayatına atılırız. Ve emekliliğimizin geleceği günü bir umutla bekleriz. Bugünü daima merak ederiz. Çünkü biz vatandaşlar çalışma hayatımız boyunca bir kuruma düzenli olarak prim ödemekteyiz. Bu ödemekte olduğumuz primler aslında bizlerin geleceğinin garantisini alma niteliği taşır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN AYRINTILI BİLGİ!

Yani birde vermiş olduğumuz bu primleri sağlıkta, ilaç alırken kurumlara ödemiş oldukları primler aracılığı ile ücretlendirmenin bir miktarını kuruluşlar karşılayacaktır. Böylelikle maddi açıdan az da olsa rahat ederler. Her vatandaşında olduğu gibi her birimiz belli kurumlara zamanı geldiğinde primlerimizi ödemekteyiz. Bu ödenen primlerin ne zaman son bulup rahata kavuşacağımızı, çayımızı gazetemizi alıp sahil kentinde sineye çekileceğimiz günü iple çekeriz. Bugünün hayali ile kışın soğuğunda yazın sıcağında evlerimizden ayrılıp işimize gideriz. Dolayısıyla da emekli olacağımız tarihi aklımızda düşünür hayaller kurup dururuz. Gelişmiş internet teknolojisi ile artık ne zaman emekli olacağımızı ilgili kuruma gitmeden kolayca öğrenebileceğiz. Çünkü yoğun iş tempolu hayatımızda Sosyal Güvenlik Kurumuna gidip buraya danışmamız ve de orada vakit kaybetmek istemeyiz. Zaten az ve de kıymetli olan vaktimizi buralarda geçirmek hiç kimse için de akıllıca değildir.

Haberin Devamı

Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi hayatımızda boşa ayıracağımız vakit yoktur. Bu sebeple internetin online sistemlerini kullanmak en mantıklı yollardan biri olacaktır. Çünkü bu sayede hem acaba mesai saati bitti mi gibi sorularla kafamızı karıştırmamış oluruz. Yalnızca birkaç dakika içerisinde en güncel bilgileri internet üzerinden öğrenmemiz mümkün olacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumunun sigorta kolları olan Emekli Sandığı, SGK ve BAĞ KUR kuruluşlarından hangisine bağlı olursanız olun bu hiç fark etmez. Hiç vakit kaybetmeden çok kısa bir süre içinde bu bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için ise en yakınınızdaki bir PTT merkez şubesine başvurmanız gerekir. Öncelikle buradaki görevliye e-Devlet şifresi almak istediğinizi beyan ediniz. Sonrasında görevliye T.C. kimlik numaranızın net bir şekilde okunaklı olduğu nüfus cüzdanınızı 2 TL ücret ile beraber görevli memura takdim ediniz. Sonrasında kapalı bir zarf içerisinde sizin üzerinize yalnızca size ait bir şifre verir. Sonrasında e-Devlet şifreniz ile sisteme girişinizi gerçekleştiriniz. Hemen sonrasında açılacak olan sayfadan e-Hizmetler bölümünden emekli maaşı sorgulama alt başlığını seçiniz. Bu başlığı da seçtikten sonra ekrana bir sayfa açılacaktır. Bu açılan sayfada sizin ne zaman emekli olacağınızı hesaplaması için kişisel birkaç bilgi istemektedir. Bu istenen bilgileri ilgili alanlara doğru bir şekilde girdiğiniz takdirde ne zaman emekli olacağınız sorgulanır. Ve de karşınıza çok kısa bir şekilde sonucu gelir.

Haberin Devamı