Gazete Vatan Logo

Emekli maaşı hesaplama yaparak emekli maaşı ne kadar öğrenin!

Emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemlerini yaparak merak ettiğiniz emekli maaşım ne kadar sorunuza cevap bulmuş olacaksınız. Nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Emekli maaşı hesaplama yaparak emekli maaşı ne kadar öğrenin!

Dijital hizmetleri ile birlikte internetin işlem kolaylıklarından sigorta işlemlerinde de yararlanabilme fırsatını sigorta mükelleflerine ve emeklilere sunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan oldukça geniş kapsamlı online hizmet uygulaması ağı, sigorta mükelleflerinin ve emekli vatandaşların pek çok kurum işleminde çok daha hızlı ve çok daha pratik bir şekilde sonuçlar alabilmesini sağlıyor. Bu nedenle de günümüzde vatandaşlar tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan geniş online hizmet uygulaması ağı oldukça sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK emekli maaşı sorgulama hizmeti ile birlikte artık emekliler, maaşlarına ilişkin olarak ayrıntılı ve güncel bilgiler alabiliyor. Özellikle de emekli vatandaşların güncel sigorta bilgilerine ulaşabilme konusunda karşı karşıya kaldıkları sorunlara yönelik olarak son derece pratik ve interaktif bir kolaylık getiren Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan SSK emekli maaşı sorgulama ekranından en güncel SSK emekli maaşı dökümlerini alabilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun internet üzerinde yer alan geniş online hizmet ağı içerisinde SSK sigortalısına yönelik olarak olduğu gibi SSK emeklisine yönelik olarak da online SSK hizmet uygulamaları bulunuyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet uygulaması ağına resmi web sayfasında bulunan online hizmetler kategorisinden ulaşılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alna geniş online hizmet ağı içerisinde en çok tercih edilen ve en popüler E-SGM uygulama sayfası üzerinden şifresiz ve T.C. kimlik no ile SSK emekli maaşı sorgulama işlemleri birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Ancak SSK emeklisi son birkaç aydır Sosyal Güvenlik Kurumu’:nun E-SGM uygulama sayfasına erişim sağlayamıyor. Sosyal Güvenlik Kurumut arafından bakım çalışmalarına alınan E-SGM uygulamasına erişim sağlanamıyor olması nedeni ile SSK emeklisi SSK emekli maaşı sorgulama işlemlerini sadece sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerindeki ‘4A emekli aylığı bilgisi’ ekranından gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde SSK emekli maaşı sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için SSK emeklilerinin sanal devlet portalına giriş yapmaları gerekiyor. Bunun için emekliler turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri e-Devlet kamu web hizmetleri portalının ‘sisteme giriş’ ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisi kullanılarak sanal devlet portalı e-Devlet sistemine giriş yapılabiliyor. E-Devlet sisteminin e-hizmetler kategorisi altında SSK emekli maaşı sorgulama işlemleri ise ‘4A emekli aylığı bilgisi’ ekranından kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinde sigorta mükelleflerine yönelik olarak da bir emeklilik uygulaması bulunuyor. Sigorta mükelleflerinin emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilmelerine sağlayan online SSK emekli maaşı hesaplama uygulama sayfasından sadece bazı sigorta bilgilerinin en güncel şekilde girişini yaparak, birkaç dakika içerisinde günün her saatinde emeklilik döneminde alınacak emekli maaşının miktarını hesaplayabilme imkanına sahip olunabiliyor.