Gazete Vatan Logo

Emekli maaşı hesaplama ve SGK emekli maaşı sorgulama hizmetleri burada!

Emekli maaşı hesaplama ve SGK emekli maaşı sorgulama hizmetlerini internet üzerinden yapabilmektesiniz. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Emekli maaşı hesaplama ve SGK emekli maaşı sorgulama hizmetleri burada!

Sigortalı olarak çalışmakta olan her birey, zamanı gelince emekli olmaktadır. Ancak sizlerinde bildiği gibi emekli olabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekmektedir. Bunlar şartlardan kısaca bahsedecek olursak eğer, emekli olabilmeniz için belirli miktarlarda olan primleri düzenli olarak yatırmalarını yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde faizli bir şekilde ödeme durumda kalacaksınızdır. Ayrıca primlerinizi düzenli yatırmış olsanız dahi emeklilik için belirtilen yaşı doldurmanız gerekmektedir. Bir diğer şart ise çalışmakta oldukları kurumda geçirmiş oldukları sigortalılık süreleridir. Bununda belirli bir zaman olması gerekmektedir. Tüm bu aşamalardan sonra, kişiler emekli olmaya hak kazanmaktadırlar. Emekli olan bireyler ise, Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama işlemlerini internet üzerinden kolaylıkla yapabilmektedir. Bu yazımızda sizlere Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama işleminizi nasıl yapmanız gerektiğini açıklayıcı ifadeler ile anlatacağız.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emekli maaşı, devlet tarafından her ay düzenli olarak belirli miktarda sizlere yatırılmakta olan ücrettir. Ancak her bireyin emekli maaşı farklı olmaktadır. Bu kapsamda, çalıştığınız süre boyunca yatırmış olduğunuz primler önem taşımaktadır. Ne kadar çok prim yatırırsanız o kadar çok miktarda emekli maaşı alırsanız. Tersi durumda da az miktarda emekli maaşı alacaksınızdır. Bu kapsamda emekli maaşı hesaplama işlemini kullanabilirsiniz.

Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama işleminizi 2 farklı şekilde online şeklinde yapabilirsiniz. Bu seçeneklerinizden birisi, Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesi ile yapacak olduğunuz işlemdir. Diğer seçeneğiniz ise, E-Devlet sistemi üzerinden yapacak olduğunuz işlemlerdir. Ancak bu uygulamalar sayesinde maaşınızın yaklaşık değerini öğrenebilirsiniz.

İlk olarak E-Devlet sistemi üzerinden yapacak olduğunu işlemi anlatalım. E-Devlet sistemi üzerinden yapacak olduğunu işlemler için ilk olarak E-Devlet şifresini edinmeniz gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi PTT şubelerinden kimlik bilgileriniz ile kolaylıkla edinebilirsiniz. Bunun için ise 2 tl ücret ödemeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

SGK ile yapacak olduğunuz işlem için herhangi bir şifreye ihtiyacınız olmadan ücretsiz bir şekilde işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bunun için uygulama ekranında sizden istenmekte olan TC kimlik numaranız, sicil numaranız, babanızın adı, nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve doğum tarihi bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir biçimde giriniz. Ardından bağlı olduğunuz SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumlarından birini seçerek işleminize devam etmelisiniz.

SSK'lılar için; kimlik numarasına ek olarak, sicil numaranızı da girmeniz gerekmektedir. Sicil numarası, sigortalı olarak çalışmaya başlamış olduğunu ilk işyerinde, işvereninizin sizlere vermiş olduğu numaradır.

BAĞ-KUR'lu olan vatandaşlarımız ise, esnaf veya tarım seçeneklerinden kendilerine uygun olan seçeneği seçmeleri gerekmektedir. BAĞ-KUR'lu olan bireylerin işlem yapabilmesi için 5400 gün olan hizmet sürelerini doldurmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Emekli Sandığı üzerinden yapacak olduğunuz işlemler için ise, sisteme derece durumunu, kademe durumunu ve ek gösterge bilgilerini girmeleri gerekmektedir.

Yazımızda sizlere vermiş olduğumuz tüm adımları takip ederek Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama işlemlerinizi kolaylıkla yaparak, emekli maaş bilginize ulaşabilirsiniz.