Gazete Vatan Logo

Emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama kamu hizmetleri!

Emekli olacaklar için emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama kamu hizmetleri uygulamaya koyulmuştur. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama kamu hizmetleri!

Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlık SSK sigortalısı için dijital hizmetler sigortalarına ilişkin bilgi alımlarında ve resmi statüdeki işlemlerinde internet hız ve kolaylıklarından yararlanabilme fırsatı sunuyor. Dijital hizmetlere son yıllarda fazlasıyla ağırlık veren Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan online hizmetleri tüm sigorta mükelleflerine sigorta işlemlerinde önemli bir ayrıcalık ve kolaylık sağlıyor. Özellikle dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları ile sadece dakikalar içerisinde pek çok sigorta ve emeklilik işlem ve sorgulamasının yapılabiliyor olması son yıllarda SGK’ nın dijital hizmetlerinin vatandaşlar tarafından çok daha yoğun ve çok daha sık biçimde kullanılmasına yol açıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online emekli maaşı hesaplama uygulaması da modern toplumlarda yaşlılık döneminde emekli olabilmek amacı ile çalışmakta olan vatandaşların emekliliklerine ilişkin olarak en çok merak ettikleri soruya güncel ve doğru yanıtı alabilmesini sağlıyor. Her SSK sigortalısı çalışma yaşamları boyunca emekli aylıklarının en ayrıntılı şekilde ne kadar olacağını merak eder. Sosyal Güvenlik Kurumu da internet üzerinde yer alan geniş online hizmet ağı içerisinde yer verdiği SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması ile SSK sigortalısının en güncel sigorta bilgilerinden emekliliğin hangi tarihte olacağını hesaplayabilmesine yardımcı oluyor. Her SSK sigortalısı için kariyer planlamaları açısından dahi oldukça büyük bir önemi bulunuyor olması nedeni emekli maaşı hesaplama uygulaması SSK sigortalısı tarafından sıklıkla kullanılıyor.

Haberin Devamı

Modern Türkiye’de her sigorta koluna mensup olan vatandaş için emeklilik konusu en çok merak edilen konulardan birisi olurken Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması sadece SSK sigortalısına hizmet veriyor. Bu nedenle Bağkur ve Emekli Sandığı sigortalısı bu online hizmet uygulamasını kullanamıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu dijital platform üzerinde yer alan geniş online hizmet ağı içerisinde SSK sigortalısının yanı sıra Bağkur ve Emekli Sandığı sigortalısının da sigorta durumlarına göre emekliliklerinin ne zaman olacağını hesaplayabilmelerine yardımcı olacak ayrı birer emekli maaşı hesaplama hizmeti sunuluyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden emeklilik döneminde ne kadar emekli maaşı alacağını hesaplamak isteyen SSK sigortalısının uygulama ekranında kendisinden istenen sigorta bilgilerini hatasız ve doğru olarak en güncel halleri ile girmeleri gerekiyor. Bu şekilde en güncel sigorta durumundan en doğru emekli maaşını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Güncel sigorta bilgilerini bilmeyen SSK sigortalısı dijital platform üzerinde hizmet veren e-Devlet sisteminde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından SSK sorgulama yaparak, en güncel sigorta bilgilerini de öğrenebiliyor. Böylelikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emeklilik hesaplaması uygulamasında istenen sigorta bilgilerini en güncel şekilde girebiliyor.

Haberin Devamı

SSK emeklisi ise internet üzerinden SSK emekli maaşı sorgulama işlemleriyle güncel SSK emekli maaşı bilgisini alabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yine e-Devlet sistemi üzerinde yer alan ‘4A emekli aylık bilgisi’ ekranını kullanabiliyor. İnternette e-Devlet sistemi üzerinden güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde SSK emekli maaşı sorgulama işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme fırsatı bulunuyor.