Gazete Vatan Logo

Emekli maaşı hesaplama işlemleri nasıl yapılır?

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek artık çok kolay! Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi artık internette e- devlet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilebiliyor. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama hakkında merak edilen soruların cevaplarını ve detayları sizler için bu haberimizde derledik.

Emekli maaşı hesaplama işlemleri nasıl yapılır?

Emekli maaşını sorgulamak artık çok kolay! Herşeyin giderek kolaylaştığı git gide kolaylaştığı bu dijital dünyada artık emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemleri de hiç zahmetsiz hallediliyor. Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama nasıl gerçekleştiriliyor? İşte detaylar...

Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında toplanan SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı sigortalısı olan vatandaşlar, yaşlılık döneminde emeklilik haklarını kazanabilmek için yerine getirmeleri gereken bazı emeklilik şartları bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen emeklilik şartlarını yerine getiren SSK sigortalısı SSK emeklisi olabilme hakkına sahip olabiliyor. Bu şartları yerine getirebilmek için SSK sigortalısının yaşamının büyük bir bölümünde sigortalı olarak çalışmaları gerekiyor. Sigorta mükelleflerinin SSK emeklilik şartları kapsamında doldurmaları gereken SSK prim ödeme gün sayısı, SSK emeklilik yaşı ve SSK hizmet süresi bulunuyor.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sigorta mükellefleri, yaşlılık dönemlerini en yüksek konfor seviyesinde geçirebilmelerine yardımcı olacak ve sosyal güvence altında kalmalarını sağlayacak emeklilik haklarına ulaşabilmek amacı ile kariyer planlamalarını gerçekleştiriyor. Bu konuda özellikle kariyer planlamalarını düzgün biçimde yaparak, en uygun düzeyden emeklilik hakkını kazanarak, daha yüksek bir emekli maaşı alabilmek için çalışır. Son yıllarda vatandaşlara sunmakta olduğu sigorta hizmetlerinde internet teknolojisini ç0ok daha aktif bir biçimde kullanmaya başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu dijital platform üzerinde oldukça geniş kapsamlı bir online sigorta hizmet ağı oluşturuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan geniş online sigorta hizmet ağı içerisinde yer alan SGK emekli maaşı hesaplama uygulaması da SSK sigortalısının emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilmelerine yardımcı oluyor.

SSK sigortalısı internete erişim sağlayabildiği her yerden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresinde yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulama sayfasına erişim sağlayarak, emekli maaşının ne kadar olacağını yüksek düzeyde hesaplayabilme imkanına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu SGK emekli maaşı hesaplama uygulaması SSK sigortası mükelleflerinin emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini, güncel sigorta verilerine göre hesaplayabilmelerine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde SSK sigortalısının öncelikli olarak ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeleri gerekir. Böylelikle emekli maaşlarının ne kadar olacağını hesaplayabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu sebeple de günümüzde SSK sigortası mükellefleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşı hesaplama uygulamasını kullanıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde geniş bir online hizmet ağı oluşturan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sadece aktif SSK sigortalısına yönelik olarak değil aynı zamanda da SSK emeklisi içinde oldukça önemli online hizmet uygulamaları bulunuyor. Bu online hizmet uygulamaları arasında da Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK emekli maaşı sorgulama hizmeti bulunuyor. SSK emeklisinin dijital platform üzerinde E-SGM uygulama sayfasından gerçekleştirebildiği emekli maaşı sorgulama işlemi, uygulama sayfasının bakım çalışmasında olmasından dolayı son birkaç aydır sadece e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. SSK emeklisi, dijital platform üzerinde yer alan turkiye.gov.tr adresindeki e-Devlet sisteminde kimlik doğrulaması yaparak, birkaç dakika içerisinde SGK emekli maaşı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.