Gazete Vatan Logo

Emekli esnafa 3 zam birden

Emekli esnafa 3 zam birden

Esnaflık yapan emeklilere art arda 3 zammın yolu açıldı. Maaştan yapılan yüzde 10'luk kesintinin bitmesiyle önemli bir avantaj yakalayacak olan emekli esnaf, diğer zamlardan da yararlanacak

Emekli olup esnaflık yapanlara, AK Parti'nin seçim beyannamesiyle art arda zamların yolu açıldı. Beyannamede yer alan düzenlemeler, emekli esnafın zam sayısını 3'e çıkaracak.

NELER YAPILACAK?

Emekli olup esnaflık yapanların maaşından yüzde 15 Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi yapılıyordu. Bu kesinti, yüzde 10'a çekildi. Şimdi de bu kesintinin tamamen kaldırılması için düğmeye basıldı. AK Parti'nin beyannamesinde, yüzde 10'luk kesintinin sona ereceği açıklandı. Bunun için yasa çıkarılacak, emekli esnafın maaşındaki yüzde 10'luk kesinti bitecek. Böylece maaşlarda artış sağlanacak. Emekli esnaf, bunun yanı sıra diğer zamlardan da yararlanacak. AK Parti'nin seçim beyannamesine göre, tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 100 lira seyyanen zam yapılacak. Emekli olup esnaflık yapanların büyük çoğunluğu da, SSK ve Bağ-Kur emeklisi. SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olup esnaflık yapanlar da 100 liralık seyyanen zamdan yararlanacak. Ayrıca Ocak'ta tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak enflasyon artışından faydalanacaklar. Memuriyetten emekli olup esnaflık yapanlar ise toplu sözleşme kapsamında Ocak'ta tüm memurlar ve memur emeklileri gibi yüzde 6 zam alacak. Ayrıca 2015 yılından enflasyon farkı oluşmuşsa, bu artıştan da Ocak'ta diğer memur ve memur emeklileri gibi yararlanacaklar.

Haberin Devamı

İLK İŞ YASA

Seyyanen zam ve destek primi kesintisinin kaldırılması düzenlemeleri, AK Parti'nin öncelikleri arasında bulunuyor. Bu düzenlemelerin, seçimden sonra ilk çıkarılacak yasalardan olması planlanıyor. Yasaların Aralık ayında çıkarılması bekleniyor.

KAYNAK: TAKVİM