Gazete Vatan Logo

Emekli ikramiyeleri bugün yatmaya başlıyor! Ramazan Bayramı ikramiyesinin verileceği tarihler!

SGK ve Bağkur emeklileri, 2020 bayram ikramiyelerinin erken yatırılacağının açıklanmasının ardından "emekli bayram ikramiyesi yattı mı? ikramiyeler ne zaman yatacak" gibi araştırma yapıyor. Corona virüs tedbirleri kapsamında ikramiye ödemelerinin öne çekildiği açıklanmıştı. Ramazan bayramı için emekli ikramiyeleri 7 Nisan 2020 tarihinde başlayıp 11 Nisan'a kadar devam edecek. İşte tahsis numaralarına göre bayram ikramiyelerin yatacağı tarihler...

Emekli ikramiyeleri bugün yatmaya başlıyor! Ramazan Bayramı ikramiyesinin verileceği tarihler!

Emeklinin heyecanla beklediği ikramiye ödemeleri için geri sayım başladı. Mayıs ayında ödenmesi planlanan emekli ikramiyelerin corona virüs salgını nedeniyle alınan ekonomik önlemler kapsamında erken ödenmesine karar verildi. Emekliler arasında sevinçle karşılanan bu karar sonrası milyonlarca emekli kendilerine ne zaman ödeme yapılacağını merak ediyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekli bayram ikramiyeleri 7-11 Nisan tarihlerinde hesaplara yatacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada "Buna göre ikramiyeler, 4a (SSK) kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre 17-18-19 olanlar için 7 Nisan; 20-21-22 olanlar için 8 Nisan; 23-24 olanlar için 9 Nisan, 25-26 olanlar için 10 Nisan'da, 4b (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan'da ödenecek. Yaklaşık 12 milyon emeklinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri 7-11 Nisan tarihleri arasında ödenecek." ifadelerini kullandı.

ÖDEMELER TAHSİS NUMARASINA GÖRE YAPILACAK

Haberin Devamı

Tahsis numarası son rakamı 17-18-19 olanlar: 7 Nisan'da
Tahsis numarası son rakamı 20-21-22 olanlar: 8 Nisan'da
Tahsis numarası son rakamı 23-24 olanlar: 9 Nisan'da
Tahsis numarası son rakamı 25-26 10 olanlar: 10 Nisan'da
4b (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan'da ödenecek.
BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?
7-11 Nisan'da tüm emekliler 1.000'er TL, dul ve yetimler de hisseleri oranında ikramiye alacak.
65 YAŞ ÜSTÜ BAYRAM İKRAMİYESİNİ NASIL ALACAK?
Corona virüsü en fazla yaşlıları etkilediğini anımsatan Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı tedbirler kapsamında, kamu bankalarının 76 yaş üstü yaşlılara, aylıklarını evinde ödediğini anımsattı.
Emekli aylığını PTT'den alan 65 yaş üstü vatandaşlara da ikramiyelerinin, istekleri halinde, SGK ve PTT arasındaki protokol gereği evlerinde teslim edildiğini vurgulayan Selçuk, şunları kaydetti:"Evden çıkmamaları için hizmeti yaşlılarımızın kapısına götürüyoruz. Biz sizler için gece gündüz çalışıyoruz. Mesafelerimiz sizleri koruyabilmek için. Evde kalın, hizmeti kapınıza getirelim. 'Hayat eve sığar' diyerek hep birlikte salgının üstesinden geleceğimize inanıyorum."
HEM BABASINDAN HEM DE EŞİNDEN MAAŞ ALANLARA NASIL ÖDEME YAPILACAK?
İki dosyadan hangisinde aylık oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödeme yapılacak.
İKRAMİYE ÖDEMELERİNE HACİZ UYGULANAMAZ
Emeklilerin ikramiye ödemesinden kesinti yapılamıyor ve bu ödemeler haczedilemiyor.
YENİ EMEKLİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?
Yaşlılık, ölüm, iş göremezlik aylığı yeni bağlananların da bayram ikramiyesi belirtilen tarihlerde yatırılacak.
MAYISTA EMEKLİ OLANLARIN DURUMU NE OLACAK?
Bu yıl normal şartlarda 24-26 Mayıs'ta ödenecek olan bayram ikramiyesi erkene çekilirken, yeni emeklilerin olumsuz etkilenmemesi için torba yasayla düzenleme yapıldı. Buna göre, nisan ve mayısta yaşlılık, ölüm, sürekli iş göremezlik ödeneği bağlananlar da ikramiye alabilecek. Maaşları bağlanınca, ikramiyeleri de verilecek.
BAYRAM İKRAMİYESİNDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?
SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilecek.

Haberin Devamı