Gazete Vatan Logo

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emeklilere 1000 TL ikramiye ne zaman verilecek?

Corona virüs tedbirleri kapsamında bu sene emekli ikramiyesi ödemeleri öne çekildi. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren bayram ikramiyelerinin yatırılacağı tarih internette merak konusu oldu. Peki, 2020 Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emeklilere 1000 TL ikramiye ne zaman verilecek? İşte emekli ikramiyelerinin hesaba yatırılacağı tarih…

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emeklilere 1000 TL ikramiye ne zaman verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile corona virüs tedbirleri kapsamında emeklilerin bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih öne çekildi. Emekli ikramiyeleri ile ilgili beklenen açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Bakan Selçuk, 1000 TL olan Ramazan Bayramı emekli ikramiyelerinin ödeneceği tarihi duyurdu. Peki, Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? İşte emekli bayram ikramiyeleri hakkında merak edilenler…

Ramazan Bayramı öncesinde 12 milyonu aşkın emekliye verilecek olan bayram ikramiyesi ödenmesi corona virüs tedbirleri kapsamında erken ödenecek. Emeklilere iki yıldır verilen bayram ikramiyeleri yılda iki sefer olmak üzere ödeniyor.

Emeklilerin bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan geldi. Bakan Selçuk yaklaşık 12 milyon emeklinin Ramazan Bayramı ikramiyelerinin nisan ayında ödeneceğini açıkladı. Corona virüs önlemleri kapsamında bayram ikramiyelerinin öne çekilmesiyle emekli vatandaşlar da ikramiyelerin ödeneceği tarihi öğrenmek istiyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı açıklamada, SSK'lıların 7-10 Nisan tarihleri arasında, Bağ-Kur ile Emekli Sandığı emeklilerinin de 11 Nisan'da bayram ikramiyesi alacağını belirtti.

Corona virüs tedbirleri kapsamında bayram ikramiyesi ödemelerini öne çektiklerini belirten Bakan Selçuk, "Buna göre ikramiyeler, 4a (SSK) kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre 17-18-19 olanlar için 7 Nisan; 20-21-22 olanlar için 8 Nisan; 23-24 olanlar için 9 Nisan, 25-26 olanlar için 10 Nisan'da, 4b (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan'da ödenecek. Yaklaşık 12 milyon emeklinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri 7-11 Nisan tarihleri arasında ödenecek." ifadelerini kullandı.