Gazete Vatan Logo

Emekli bayram ikramiyeleri bugün verilecek! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandıklıların tahsis numarasına göre bayram ikramiyesi 1000 TL ne zaman yatacak?

Emekliler günlerdir emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? sorusuna yanıt arıyordu. Emeklilerin sabırsızlıkla beklediği emekli ikramiye ödeme günleri başladı. SGK, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerine bayram ikramiyelerini hesaplara yatırıyor. Corona virüsü kapsamında öne çekilen Ramazan Bayramı ikramiyesi, sigorta tahsis numarasına göre bugünden itibaren hesaplara yatacak. Bakan Sel.uk ayrıca yaşlılara çağrı yaparak, “Evden çıkmamaları için hizmeti yaşlılarımızın kapısına götürüyoruz.” diyen Bakan Selçuk, şu sözlerle çağrıda bulundu: “Biz sizler için gece gündüz çalışıyoruz. Mesafelerimiz sizleri koruyabilmek için. Evde kalın, hizmeti kapınıza getirelim. ‘Hayat eve sığar’ diyerek hep birlikte salgının üstesinden geleceğimize inanıyorum.” dedi. Peki, tahsis numarasına göre emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Emekli ikramiyesi eve mi getirilecek?

Emekli bayram ikramiyeleri bugün verilecek! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandıklıların tahsis numarasına göre bayram ikramiyesi 1000 TL ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 12 milyon emekli Ramazan ikramiyesini bugünden itibaren alıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 1000 liralık Ramazan Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. SSK, Bağ-kur, Emekli Sandığı'ndaki emeklilere yapılacak ödeme tarih netleşti. SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da emekli ikramiyesi ödenecek.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN VERİLECEK?

SSK’lılar 7-10 Nisan Tarihleri Arasında, Bağ-Kur’lular ve Emekli Sandığı Emeklileri de 11 Nisan’da Bayram İkramiyesi alacak. Buna göre ikramiyeler 4A (SSK) kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre normalde emekli aylığı aldıkları ödeme günü;

17, 18, 19 Nisan olanlar için 7 Nisan,

20, 21, 22 Nisan olanlar için 8 Nisan,

23, 24 Nisan olanlar için 9 Nisan,

25, 26 Nisan olanlar için 10 Nisan’da,

4B (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan’da aylık aldıkları Banka / PTT Şubelerine yatacak.

Haberin Devamı

BAYRAMİYESİ KİMLER ALABİLİR?

SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine veriliyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Maaşı kaç lira olursa olsun emekliler 1000'er lira alacak. Vefat eden emeklilerin yakınlarına ise hisseleri oranında ödeme yapılacak.

İKRAMİYE BAŞVURUSU GEREKİYOR MU?

SGK ödemeyi başvuruya gerek olmadan yapıyor. Ödemeler emeklilerin maaş aldıkları bankalardaki hesaplarına yatırılıyor.