Gazete Vatan Logo

Emekli Albay’a sol örgüt infazı

Terör örgütü emekli Albay'ı evinde öldürdü

Bursa’da geçen pazartesi günü evinde ölü olarak bulunan emekli Albay Aytekin İçmez’in yasadışı bir örgüt tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayeti üstlenen sol örgüt, İçmez’i 1980 darbesinden sonra 20 yaşındaki Behzat Firik’i işkenceyle öldürdüğü için infaz ettiklerini ileri sürdü

Türkiye’de uzun yıllar sonra sol örgüt bir asker infaz etti. Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde pazartesi günü evinde cesedi bulunan Aytekin İçmez’in, Maoist Komünist Parti- Halk Kurtuluş Ordusu (MKP- HKO) tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Cesedini eşi İsmet İçmez’in bulduğu emekli albay, ağzından silahla vurularak öldürülmüştü. Polis hemen inceleme başlattı, cinayeti çözmek için delilleri topladı.




‘Kulaksız Yüzbaşı’

Ancak bu sırada sol görüşlü bir terör örgütü olan Maoist Komünist Parti- Halk Kurtuluş Ordusu (MKP- HKO), İçmez’in ölümüyle sonuçlanan olayı bir internet sitesinde yer alan açıklamayla üstlendi. Açıklamada “1981 yılında Tunceli’de yoldaşımız Behzat Firik’i yakarak katleden, bölgede ‘Kulaksız Yüzbaşı’ olarak bilinen Yüzbaşı Aytekin İçmez, HKO milisleri tarafından ‘ölüm cezasıyla’ cezalandırılmıştır” denildi.

‘Tehdit alıyordu’

İçmez’in kendisi gibi emekli emekli albay olan kayınpederi Mehmet Kırmızıoğlu, damadının uzun süreden beri ölüm tehditleri aldığını belirterek, “Bu tehditler üzerine kendi çapında önlemler alıyordu. Bu cinayet, polis tarafından iyi irdelenmeli ve failleri bir an önce bulunmalıdır” dedi. Emekli Albay Aytekin İçmez’in cenazesi Şehedat Camii’nde kılınan öğle namazından sonra Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

1996’da emekli oldu

İsmet ve Aytekin İçmez çiftinin tek çocukları olan oğullarının Ankara’da turizmcilik yaptığı, emekli Albay Aytekin İçmez’in Eğirdir Dağ Komando Okulu Komutanlığı’nda görevliyken Ankara’ya tayininin çıkması üzerine 1996 yılında emekli olduğu ve daha sonra Bursa’ya yerleştiği öğrenildi.

CESEDİNİ EŞİ BULDU

Aytekin İçmez’in eşi 54 yaşındaki İsmet İçmez, pazartesi kahvaltıdan sonra, eşi gibi emekli Albay babası Mehmet Kırmızıoğlu’nu ziyarete gitmişti. Öğleden sonra eve döndüğünde kocasını evin salonunda kanlar içinde buldu. Şoka giren İsmet Hanım’ı yakınları güçlükle teskin edebildi.

‘Behzat’ı öldürdü’ iddiası

12 Eylül’den sonra sıkıyönetim ilan edilen şehirlerden biri de Tunceli’ydi. 10 Ekim 1981’de Ovacık-Hozat sınır bölgesinde yer alan Hülükuşağı köyüne bağlı Kale Deresi Mezrası’na yüzbaşı Aytekin İçmez denetiminde çok sayıda asker geldi. Saat 14.00 sıralarında Alevi dedesi Seyfi Firik’e ait evin kapısı çalındı. Evde Seyfi Dede’nin yanı sıra çocukları Ekber Firik ve Karadeniz Öğretmen Okulu 2. sınıf öğrencisi Behzat Firik de vardı. 20 yaşındaki Behzat, evinden alındı. Boş arazide ağabeyi Ekber’in gözleri önünde bir ağaca bağlandı. Sonra işkence başladı... Gözleri, vücudu, kor haline getirilen kasatura ile dağlandı. Ayakları ateşin içine yerleştirildi, sonra da tek kurşunla öldürüldü. Sol örgüt, İçmez’i bu cinayetten sorumlu tutukları için öldürdüklerini açıkladı.

Haberin Devamı