Gazete Vatan Logo

Emaar’da İstinyePark ve Cevahir’i birleştirdi

Emaar Square, Eylül sonunda kapılarını açıyor. “Emaar’da her kesime hitap edebilmek için Cevahir ile İstinyePark’ı birleştirdik” diyen CEO Ozan Balaban; Gucci, Cartier, Zegna, Rolex ve Henry Winston’un anlaşma sağlanan ünlü markalar olduğunu söyledi.

Emaar’da İstinyePark ve Cevahir’i birleştirdi

İstanbul’un Anadolu yakasının en büyük projelerinden olan Emaar Square’de çalışmalar tam gaz devam ediyor. Libadiye’de 66 dönüm arazi içerisinde yer alacak Emaar Square’de yaklaşık 1.000 konut, 183 odalı 5 yıldızlı The Address Hotel’in yanı sıra içinde Galleries LaFayette gibi Türkiye’de ilk kez faaliyet gösterecek markaların da bulunduğu Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri yer alacak.

2.3 milyar dolarlık proje

Alışveriş merkezinin bu yıl Eylül sonu veya Ekim başı açılması öngörülüyor. Şu anda merkezde 105’i cafe ve restoran olan 491 mağazanın kiralama süreci devam ediyor. Gucci, Cartier, Zegna, Rolex anlaşma sağlanan ünlü markaların başını çekiyor. Gucci 600 metrekarelik, Cartier ise 400 metrekarelik bir mağaza açacak.

Louis Vuitton ile görüşmeler sürüyor. Henry Winston, Türkiye’deki ilk mağazasını burada açacak. Nutella ise konsept bir mağaza açacak ve orada çocuklara üretimi anlatacak. Toplamda 2.3 milyar dolarlık projeyle ilgili son gelişmeleri Emaar Türkiye CEO’su Ozan Balaban, Cevahir AVM ile İstinyePark’ı bir projede birleştirdiklerini anlattı. Balaban, sadece üst gelir grubuna değil tüm gelir grubuna hitap eden bir karma oluşturduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Her kesime hitap edecek

OZAN Balaban, Eylül sonu, Ekim başı gibi açılış yapacaklarını söyledi. Balaban, şöyle devam etti: “Emaar, İstanbul’un en gözde projelerinden biri olacak. Kiralanabilir alanların yüzde 76’sı Avrupa yakasında. Ancak beyaz yakalılar Anadolu yakasında oturuyor ve gelir düzeyi de bu yakada daha yüksek. Ayrıca yeni köprü ve otoyol projeleri sayesinde Bursa’ya kadar uzanabileceğiz. Dünya markalarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Gucci, Cartier, Rolex, Zegna gibi lüks markalar olacak ama LC Waikiki, Koton, Mango da bulunacak.”

Cheesecake Factory’nin yeri hazır

ABD’de yaygın restoranları bulunan Cheesecake Factory’nin de Türkiye’ye Emaar’la girmesi bekleniyor. Şirket mönüsündeki 50 çeşit cheesecake ile tanınıyor. Cheesecake Factory için yer ayırdıklarını belirten Ozan Balaban, “Henüz el sıkışmadık. Görüşmeler devam ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cartier, Emaar’da 400 metrekarelik bir mağaza açacak. Bulgary, Church’s, Salvatore Ferragamo, Moncleir, Prada, Brioni, Armani, Dolce&Gabbana, Chanel ve Hermes’in de projedeki diğer lüks markalar olacağı konuşuluyor.