Gazete Vatan Logo
Magazin Elveda güzel abi!

Elveda güzel abi!

Birçok film ve tiyatroda rol alan Erdal Tosun, Bir Demet Tiyatro’daki Eyvah Necdet karakteriyle hafızalara kazınmıştı. Dün geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden, BKM oyuncuları arasında yer alan Tosun için, “Kardeşimiz, yol arkadaşımız, Erdal Abi’mizi kaybettik” mesajı yayınlandı

Elveda güzel abi!

‘Bir Demet Tiyatro’daki Eyvah Necdet ve Spartaküs Vedat, Vizontele’de naif manav Şeyhmuz, Organize İşler’de hırsız Üzeyir, Çalgı Çengi’de Nihat, Üsküdar’a Giderken’de Yavuz, Çakallarla Dans’ta hoca, Gora’da Rendroy karakterleriyle hafızalara kazınan, Rina’da canlandırdığı ‘Memo’ karakteriyle söylediği “Hayallerimizi satmadık ya” sözüyle dillere dolanan Erdal Tosun, dün sabah İstanbul Sarıyer’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Ömrünü oyunculuğa adayan ve Yeşilçam aktörlerinden Necdet Tosun’un oğlu olan 53 yaşındaki Tosun’un ardından sevenleri yasa boğuldu. 2014’ten beri böbrek nakli bekleme sırasında olduğu ortaya çıkan Tosun’un dün sabah düzenli olarak gittiği diyaliz tedavisi için yola çıktığı belirlendi.

Tosun’un ardından BKM tarafından yapılan açıklamada “Kardeşimiz, yol arkadaşımız Erdal Abi’mizi talihsiz bir kazada kaybetmenin şaşkınlığı ve derin üzüntüsü içerisindeyiz. BKM ailesi olarak sanatçımızı yürekten bir sızıyla uğurluyor, yollarımız kesiştiği için kendimizi şanslı sayıyoruz” denildi.

Haberin Devamı

Oyunculuğa adanmış bir hayat

İstanbul’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ve sevenlerini yasa boğan Erdal Tosun 1963 yılında İstanbul’da doğdu. Yeşilçam aktörlerinden Necdet Tosun ile Sevim Tosun’un oğlu olan sanatçının kardeşi Gürdal Tosun da oyunculuk yapıyordu. 1980 yılında Beyoğlu Fındıklı Lisesi’nden mezun olan oyuncu, 1981 yılında ‘Mine’ adlı filmle sinemaya başladı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. Önce ‘Özel Tiyatro’yu kurdu sonra Antalya Devlet Tiyatrosu’nda çalışmaya başladı. Daha sonra BKM Oyuncuları arasına katılan oyuncu; Eyvah Necdet, Spartaküs Vedat, İri Hikmet, Hidayet, Ekmekçi Danyal rolleri ile milyonların kalbinde taht kurdu. Onlarca dizi ve filmde rol aldı. Sevilen oyuncu, son olarak 2016 yapımı ‘Küçük Esnaf’ta Haydar karakterini canlandırmıştı.

Giden gidene...

Yılmaz Erdoğan: Dostumu, uzun yol arkadaşımı, tanıdığım en zeki, en yetenekli insanlardan birini kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun.

Demet Akbağ: Erdal’ımızı kaybettik. Çok erken kavuştunuz iki kardeş be Erdal’ım... Mekanın cennet olsun.

Haberin Devamı

Cem Yılmaz: Sevgili Erdal abimin mekanı cennet olsun. Çok üzgünüm, tüm sevenlerinin başı sağ olsun.

Derya Baykal: Ahhhhh Erdalcım, ahhhh iyi kalpli güzel arkadaşım... Nurlar içinde yat...

Demet Akalın: Acı haberler bitmiyor! Ünlü oyuncu Erdal Tosun trafik kazasında hayatını kaybetti! Ve kendi hatası olmayan bir kaza. Nur içinde yatsın

Gonca Vuslateri: Ah Erdal Tosun... Sohbeti güzel, abiliği güzel, insanlığı, oyunculuğu... Her şeyinle, canımız... Allah rahmet eylesin.

Gülben Ergen: Giden gidene canımızdan bir parça alıp...

‘Milletin takdirini kazandı’

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, sanatçı Erdal Tosun’un vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakan Avcı, Erdal Tosun’un ailesine ve sanat camiasına baş sağlığı dileğinde bulunarak, “Erdal Tosun, sanatçı bir ailenin evladı olarak genç yaşında gönül verdiği Türk sinema ve tiyatrosunda birçok başarılı çalışmalara imza atmış; canlandırdığı renkli karakterlerle milletimizin sevgi ve takdirini kazanmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Bugün saat 12:00’da BKM’de yapılacak anma töreninin ardından Levent Camii’nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılınacak. Ardından babası Necdet ve kardeşi Gürdal Tosun’un yanına, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.