Gazete Vatan Logo

Elon Musk'ı kızdıracak açıklama

Teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates Bitcoin ve Elon Musk'ın üzerinde yoğun mesai harcadığı Hyperloop sistemi ile ilgili yeni bir tartışmaya neden olabilecek açıklamalarda bulundu.

Elon Musk'ı kızdıracak açıklama

Teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates en zenginler listesinde ilk sırada görmeye alıştığımız bir isim. Son yıllarda yardım kuruluşlarına verdiği destek ile adından söz ettiren Gates, bu sefer ilginç bir açılama ile gündemde.

Bill Gates kripto paraların doğrudan ölümlere sebep olduğunu söyledi ve internette bu paralar karşılığında uyuşturucu ticareti yapıldığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı: “İnsanlar kripto paraları kullanarak uyuşturucular satın alıyor. Bu açıdan bakıldığında, kripto paralar doğrudan ölümlere sebep olan nadir teknolojilerden birisi.”

Gates ayrıca kripto para arzlarının ve piyasalarının spekülatif yapılarının yatırımcılar için bir hayli riskli olduğuna dikkat çekti.

BİLL GATES'TEN ELON MUSK'I KIZDIRACAK AÇIKLAMA

Gelen bir soru üzerine Hyperloop sistemi hakkındaki fikirlerini de açıklayan Gates, "Hyperloop'ın bir anlamı var mı çok emin değilim" dedi. Tesla ile elektrikli otomobil üreten, SpaceX ile uzay seyahatlerin seyrini değiştirmeye çalışan ve Hyperloop ile toplu taşımada çığır açmayı hedefleyen Elon Musk, bu projesi ile trafik sorununu çözmek için kolları sıvamış ve ABD'nin başkenti Washington'un altını kazmak için ön onay aldı.

Haberin Devamı

Gates'in bu açıklaması teknoloji dünyasında yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyebilir.

Zira Musk geçtiğimiz aylarda yapay zeka konusunda kendisi ile aynı fikirde olmayan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'i sert ifadeler ile eleştirmişti.